Stockholm, Sverige: New York i Stockholm
Stockholm eller New York - eller New York i Stockholm? Foto: Istock.

New York i Stockholm

Om du saknar New York och befinner dig i Stockholm - misströsta inte. SoFo är SoHo, Hornstull är Brooklyn, Östermalm är Upper East Side... ni hör!

Hit går vi när vi saknar New York:

Text: Linda Larsson

Frossa i pop tarts

USA-godis. För hen som saknar allt från pop tarts till dietläsker i smaker man inte trodde tillverkades är det till USA-godis i Skrapan hen ska bege sig.
Skrapan, Götgatan


Foto: flippinburgers.se.

Få din hamburgaröverdos

Att få sin dos hamburgare i veckan är inget svårt i Stockholm - staden har under de senaste åren svämmat över av just hamburgarhak. Flippin Burgers är en klassiker som också serverar riktigt bra milkshakes.
Observatoriegatan 8

Sippa på den senaste trendiga smoothisen 

När man känner att man har fått nog av just hamburgare men fortfarande vill bibehålla känslan av att vara i USA ska du till Hälsocafet på Hornsgatan. Här serveras nyttiga acaibowls och hälsosamma smoothies. En tanke man ofta tänker när man är i USA är att det bara är de rika som har råd att vara snygga - ja, samma tanke föds här, priserna är som på de flesta andra ställen som profileras som "hälsosamma" höga. Men nyttig känner man sig. 
Hornsgatan 61
halsocafet.se


Foto: Istock.

Frisera skägget samtidigt som du äter middag

På Tjoget kan du både frisera skägget och käka middag. Tjoget består av tre rum: en vinbar, en restaurangdel och en barberare. Även om menyn är Sydeuropeisk tycker vi att konceptet som sådant känns mer som taget från New York.
Hornsbruksgatan 24
tjoget.com

Känn dig internationell

Urban Deli hade likaväl kunnat ligga i New York. Butiken/Restaurangen/Bageriet finns på både Söder, i Sickla och på Drottninggatan. Urban Deli bjuder på en internationell stämning med något för alla - precis som New York. 
www.urbandeli.org


Tacos någon? Foto: eltacotruck.net.

Alla dessa foodtrucks

Food trucks finns nu lite överallt i hela Stockholm. Priserna må vara rätt höga med tanke på att det mest troligt inte ens inkluderar en sittplats men de ger ett liv åt Stockholms gator och torg - och en känsla av att man befinner sig just i New York. På stockholmfoodtrucks.nu kan du läsa om vilken food truck som står var.

Strosa runt på Stockholms bästa weekend market

Hornstullstrand marknad: Varje lördag och söndag är det marknad på Hornstull strand. En liten marknad där unga designers, loppisbord och food trucks samlas i en brokig skara. Stockholms bästa weekend market!
Hornstull strand

Publicerad: 2016-05-27