Stockholm, Sverige: Niklas Ekstedt bakom ny gastronomifestival på Fjäderholmarna
Nyhet

Niklas Ekstedt bakom ny gastronomifestival på Fjäderholmarna

Den svenske stjärnkocken Niklas Ekstedt är initativtagare till en helt ny gastronomifestival som ska äga rum mellan 31 augusti och 1 september på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård. Foodstock beskrivs som matfestivalernas "Chef’s Table" och till festivalen kommer några av världens främsta kockar. 

Text: Elin Fellman 

Syftet med festivalen är att visa besökarna om nordiskt mathantverk och visa upp processen från råvara till det som hamnar på tallriken  – från jord till bord. Niklas Ekstedt står bakom eventet och några av kockarna som kommer att delta är Mehmet Gurs, Daniel Berlin, Florencia Abella och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar utmärker sig Gastrologik. 

– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu, när jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika men allt är vackert på sitt eget sätt och gott så klart, säger Ekstedt.

Foodstock kommer också att erbjuda ett seminarium för de matintresserade. I ett stort bankett-tält med 300 sittplatser dukas det upp med långbord för lunch och middag som hostas av två kockvänner, på lördagen håller Niklas Ekstedt med internationell gäst i banketten. Utöver det kommer matmarknader, workshops och barer att fyllas ön.

Biljetter till festivalen går att köpa på foodstock.se.

En endagarsbiljett till Foodstock kostar 500kr och tvådagars 750kr. Barn under 16 i målsmans sällskap går in gratis.

Publicerad: 2019-05-22