HOTELL

Nordic Light Hotel nysatsar med Norden i fokus

May 08, 2018

Nordic Light Hotel nysatsar med inspiration från Norden, både vad det gäller inredning samt med hotellets nya matbar.

Text: Malin Nilsson

Lediga rum & priser
 

Världsledande arkitekter och formgivare har varit med och skapat hotellets nya koncept med den erkände och prisade arkitekten Todd Saunders i spetsen.

– Vår nya satsning är en hyllning till Norden, vi ville skapa Stockholms mest centrala samlingspunkt för upplevelser med rötter i det nordiska, så väl kulinariskt som visuellt, säger David Bergling, vd, Nordic Light Hotel.

Todd Saunders har tagit fram det visuella konceptet och har även ritat den nya restaurangen, matbaren och hotellets lobby och valt material som askträ och sten som avspeglar Norden.

– Vid formgivningen av Nordic Light Hotel handlade allt om att använda naturliga och lokalt framställda material för att skapa en unik design. Slutresultatet är en plats som hyllar traditionell nordisk design med en tydlig lokal förankring, säger Todd Saunders.

Lykke & Löjromsbaren är hotellets nya matbar och serverar mat och dryck från det nordiska köket. Menyn planeras utifrån säsong och kommer erbjuda primörer på våren, svamp, kräftor och hummer till hösten samt långkok och fermenterat till vintern.

– I norden finns det så otroligt mycket bra råvaror. Vi har bland de bästa skaldjuren i världen på grund av det kyliga klimatet. Samtidigt strävar vi alltid efter att vara hållbara i köket vilket resulterat i en meny som drar mer åt fisk, skaldjur och grönsaker än åt kött. Men vi kommer försöka köra en del vilt och fågel när det finns att tillgå, säger Simon Åkerberg, Food & Beverage Manager och ansvarig för Lykke & Löjromsbaren.

Lykke & Löjromsbaren ska även vara en plats där gäster kan dricka goda hantverksöl, bra viner, ett glas bubbel och groggar med det bästa från de nordiska sprittillverkarna. Till drycken rekommenderas löjrom.

– Vi vill ackompanjera drycken med något nordiskt salt och gott, vi vill skala bort det snobbiga i löjrom och göra det mer lättillgängligt, fortsätter Simon.

Den 31 maj kan du ta del av hotellets nya koncept.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!