Stockholm, Sverige: Nordic Light Hotel nysatsar med Norden i fokus
Hotell

Nordic Light Hotel nysatsar med Norden i fokus

Nordic Light Hotel nysatsar med inspiration från Norden, både vad det gäller inredning samt med hotellets nya matbar.

Text: Malin Nilsson

Lediga rum & priser
 

Världsledande arkitekter och formgivare har varit med och skapat hotellets nya koncept med den erkände och prisade arkitekten Todd Saunders i spetsen.

– Vår nya satsning är en hyllning till Norden, vi ville skapa Stockholms mest centrala samlingspunkt för upplevelser med rötter i det nordiska, så väl kulinariskt som visuellt, säger David Bergling, vd, Nordic Light Hotel.

Todd Saunders har tagit fram det visuella konceptet och har även ritat den nya restaurangen, matbaren och hotellets lobby och valt material som askträ och sten som avspeglar Norden.

– Vid formgivningen av Nordic Light Hotel handlade allt om att använda naturliga och lokalt framställda material för att skapa en unik design. Slutresultatet är en plats som hyllar traditionell nordisk design med en tydlig lokal förankring, säger Todd Saunders.

Lykke & Löjromsbaren är hotellets nya matbar och serverar mat och dryck från det nordiska köket. Menyn planeras utifrån säsong och kommer erbjuda primörer på våren, svamp, kräftor och hummer till hösten samt långkok och fermenterat till vintern.

– I norden finns det så otroligt mycket bra råvaror. Vi har bland de bästa skaldjuren i världen på grund av det kyliga klimatet. Samtidigt strävar vi alltid efter att vara hållbara i köket vilket resulterat i en meny som drar mer åt fisk, skaldjur och grönsaker än åt kött. Men vi kommer försöka köra en del vilt och fågel när det finns att tillgå, säger Simon Åkerberg, Food & Beverage Manager och ansvarig för Lykke & Löjromsbaren.

Lykke & Löjromsbaren ska även vara en plats där gäster kan dricka goda hantverksöl, bra viner, ett glas bubbel och groggar med det bästa från de nordiska sprittillverkarna. Till drycken rekommenderas löjrom.

– Vi vill ackompanjera drycken med något nordiskt salt och gott, vi vill skala bort det snobbiga i löjrom och göra det mer lättillgängligt, fortsätter Simon.

Den 31 maj kan du ta del av hotellets nya koncept.

Publicerad: 2018-05-08