Stockholm, Sverige: Nu öppnar restaurang Skeppsbron 10
Nyhet

Nu öppnar restaurang Skeppsbron 10

20 april öppnar den nya restaurangen Skeppsbron 10 i Sjöfartshuset i Gamla stan. Teamet bakom satsningen består av kockar med lång erfarenhet från stjärnkrogar runt om i världen. På menyn finns genomarbetade mellanrätter på lokala råvaror i säsong med smak från hela världen. 

Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600-talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har nu totalrenoverats för den nya restaurangen med bibehållen charm. Bakom satsningen står krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris. 

I köket på Skeppsbron 10 huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Christian Siberg är väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken. Menyn består av snacks och mellanrätter samt en fast meny. Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong som tillagas med både hög teknik och lekfullhet. 

– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran, säger Lowe Karlsson som är krögare på Skeppsbron 10. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.   

Vinkällaren på Skeppsbron 10 består främst av klassiska viner som väljs ut i nära samarbete med köket för att passa rätterna. Cocktailbaren leds av Erik Nilsson som framgångsrikt deltagit i internationella bartendertävlingar. Hans dryckeslista består av kvalitetssprit samt innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.

Skeppsbron 10 slår upp dörrarna 20 april och håller öppet kvällstid från tisdag till lördag. Restaurangen har 48 sittplatser samt ytterligare 12 platser på ett "chefs table" i köket. 

Publicerad: 2022-04-20