Stockholm, Sverige: Orienten på Lidingö
Sverige

Orienten på Lidingö

Längst ut på Elfviks udde på Lidingö utanför Stockholm ligger gamla IBM Education Center, en arkitektonisk klenod som med sina hörntorn, sitt handslagna tegel och sin råa betong i det närmaste påminner om en 1970-talsfästning.

Sedan 2003 drivs här Blue Hotel av familjen Söder, grundare av bland annat Nordic Light Hotel i Stockholm. Ambitionen har varit att skapa ett modernt konferenshotell och weekendretreat, och för varje år som gått har man förnyat och renoverat hotellet ytterligare.

2006 byggdes bland annat spadelen som ett äkta turkiskt hammam, och nu har man precis färdigställt hotellets svit i samma orientaliska stil.

– Det har varit en lång resa, säger ägaren Ejnar Söder, men nu äntligen känner vi att hotellet är så som vi vill. Att vi kan stå för det helt och fullt.

Konferens, spa, design, natur, yoga, orientaliskt, skandinaviskt … rent konceptuellt spretar Blue Hotel väl mycket för min personliga smak, men det är onekligen en härlig naturupplevelse nära stan som både bjuder på harmoniska vyer och ambitiös design. ps

Blue Hotel
Elfviks udde
08-505 637 00
dubbelrum från 1 900 kronor (inklusive spaentré)

Lediga rum & priser

Publicerad: 2010-06-25