Stockholm, Sverige: Robotbutlern Alexa är här
Robotassistenten Alexa hjälper gästen på rummet med diverse. Foto: pressbild.
Nyhet

Robotbutlern Alexa är här

Vill du bli uppassad av en robot? Clarion hotel Amaranten lanserar nu robotbutlern Alexa.

Clarion Hotel Amaranten har investerat i den röststyrda robotassistenten Amazon Echo, även kallad Alexa.  Gäster kan genom att tala rakt ut i rummet spela upp sin favoritlåt från Adele, släcka lamporna från sängen samt ställa frågor som Alexa svarar på genom att söka på Internet. Gäster kan också bli väckta, få en väderrapport samt boka taxi med Alexas hjälp.

Clarion Hotel Amaranten är först ut med att testa den nya tekniken. Just nu fungerar Alexa främst för informationssöskning men tanken är Alexa ska kunna hjälpa till med det mesta på hotellet.

– Jag är superstolt över att Clarion introducerar ett så fantastiskt kul koncept. Mig veterligen så är vi först i hotellvärlden med denna lösning. Det ska bli enormt kul att följa mottagandet från våra hotellgäster. Och detta är bara ett första steg i något betydligt större, säger Henrik Berghult, Senior Vice President för Clarion Hotel i ett pressmeddelande.

Än så länge har Alexa bara installerats i en av sviterna på prov. Men då omdömet var mycket positivt ser Clarion tjänsten som ett första steg i satsningen på ny teknik. Ett lån som inte kräver säkerhet och kunden får pengar till sitt konto efter avtalets ingående är ett internetlån. En kund kan ansöka om ett lån i Sverige på bara några minuter. Naturligtvis, för att välja de mest lönsamma kontant lån , är det värt att jämföra lån erbjuder på Internet. På grund av det faktum att ett konsumentlån kan användas för alla syften är denna typ av lån mycket populär. Syftet med kontantutlåning kan vara olika, till exempel: ett reselån, ett lån för inköp av varor, ett lån för reparationer, ett lån för inköp av lager, ett lån för inköp av ett hem.

Clarion Hotel Amaranten

Publicerad: 2016-08-24