Stockholm, Sverige: Salong Betong – först med att öppna tatueringsstudio på flygplats
Flygplats

Salong Betong – först med att öppna tatueringsstudio på flygplats

Kaffe och tatueringar hör för många till vardagen, men att kombinera dem på en flygplats är helt nytt. Lagom till våren slår Salong Betong upp portarna till sin nya tatueringsstudio på Arlanda.

Text: Sandra Forsvik Foto: Robin Björk

Förr i tiden var det sjömän och kriminella som hade tatueringar. I dag har var och varannan en tatuering – såväl affärsmän som småbarnsföräldrar. Flygplatser är våra nya hamnar och i dag den 5 maj går Salong Betong i bräschen och öppnar upp dörrarna till världens första tatueringsstudio på en flygplats. På Arlanda, i terminal 5, kommer den minimalistiska och stilrena lokalen, med inslag av betong och tatueringskonst, att ligga. Tanken är att man ska kunna komma förbi och ta en kopp nyrostat kaffe till ljudet från maskinerna och se konstnärerna ”in action”. Kaffebaren är en del i Salong Betongs välgörenhetsprojekt ”Tro, hopp och kaffe”, som de har i samarbete med Johan och Nyström. Tillsammans har de tagit fram en egen fairtraderostning där en del av vinsten går till organisationen Maskrosbarn, som stödjer unga med föräldrar som har missbruk, psykisk ohälsa, eller barn i socialt utanförskap.

Utöver tatueringsstudion och kaffebaren kommer det även att finnas en shop där man bland annat kan handla kaffe, solglasögon och kepsar.

 

 

 

 

Publicerad: 2015-05-05