Stockholm, Sverige: Skräddarsytt hos Frantz
Tips

Skräddarsytt hos Frantz

Om några år kommer den omdebatterade nya Slussen i Stockholm stå klar. Men redan nu finns det anledning att slå läger här, i och med höstens hetaste hotellöppning: Hotel Frantz. Det totalrenoverade hotellet hette tidigare Hotell Anno 1647 men har nu nyöppnat med nytt koncept och nytt namn, inspirerat av skräddarmästaren Frantz Bock som lät bygga fastigheten 1647.

Text: Annika Goldhammer

Lediga rum & priser

– Vi vill att det ska kännas skräddarsytt och handplockat hela vägen, säger hotellchefen Ellen Pettersson. Vi kommer till exempel att jobba med Chokladfabriken, som ligger i närheten, och personalkläder från Samsøe & Samsøe som har en butik uppför backen.

Även om hotellet ska kännas modernt har ambitionen varit att bevara byggnadens unika karaktär och historia. 

– Eftersom fastigheten är så gammal är inget rum det andra likt, säger Ellen Pettersson. Vi har också öppnat upp en gammal vinkällare där Bellman har suttit och druckit portvin en gång i tiden. Det är mycket själ i den lokalen, det känns att det har varit många riviga kvällar där. Vi vill att Frantz ska bli en kul plats att vara på igen, för såväl stockholmare som nationella och internationella gäster.

Hotellet rymmer 48 rum, restaurang och bar. Redan nu är 25 av rummen bokningsbara, resterande rum ska vara klara nästa vår.

Peter Myndes backe 5, Stockholm

hotelfrantz.se

Publicerad: 2019-10-24