Stockholm, Sverige: Snabba cash förvandlad till spelupplevelse i Sthlm
Nyhet

Snabba cash förvandlad till spelupplevelse i Sthlm

Ladda mobilen och packa hörlurarna – nu kan du följa med karaktärerna i Jens Lapidus succéroman Snabba cash ut på stan. Startupen StoryTourist förvandlar både fiktion och verkliga händelser till spelupplevelser i stadsmiljö. Sedan tidigare har de bland annat gjort Sherlock Holmes i London och Wallander i Ystad. ”StoryTourist-appen är ett mobilspel och interaktiv ljudvandring,” berättar StoryTourists VD och medgrundare Johanna Forsman. ”Den guidar dig runt i stadsrummet så att du kan uppleva berättelsen på plats.”

Knarklangaren Jorge är inlåst, Stureplansstekaren JW är pank och indrivaren Mrado är missnöjd med sin karriär. Så börjar handlingen i Snabba cash när du står med mobilen i handen och hörlurar i öronen vid Narvavägen i Stockholm. Jens Lapidus röst hälsar dig välkommen och pekar dig vidare i rätt riktning. På din vandring genom Östermalm följer du Jorges, JWs och Mrados röster och får se staden genom deras ögon - som en spelplan för den undre världens kamp om pengar, makt och status.

Längs med vägen får du chansen att delta aktivt i berättelsen, genom olika spelmoment i StoryTourist-appen. “Vid tunnelbanestationen Östermalmstorg hjälper du till exempel Jorge när han försöker utpressa Mrado i ett samtal som de har via en telefonkiosk på den platsen” berättar Johanna Forsman. “I Humlegården får du se en illustrerad bildsekvens där JW och Sophie går från nattklubben Kharma, som på tidigt tvåtusental låg tvärs över gatan, till Humlan för ett intimt samtal.”

Adaptionen av Snabba cash är framtagen i samarbete med Jens Lapidus. ”Jag tycker det är spännande att utforska litteratur i ett nytt format” säger Jens Lapidus. ”Att läsarna nu kommer kunna uppleva det bokens karaktärer ser och hör tillför något nytt till berättelsen”. StoryTourist är ett nytt, hållbart sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser på de platser där själva handlingen utspelar sig – exempelvis genom att lösa ett mord med Kurt Wallander i Ystad eller läsa Doktor Glas dagbok i Stockholm. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och spel. Appen fungerar som en digitalt guidad tur där användaren får uppleva sin favoritberättelse på ett nytt sätt, samt besöka olika populära turistmål och en del gömda pärlor.

Publicerad: 2022-09-20