Stockholm, Sverige: Snobbigt på Nordic Light Hotel
Tips

Snobbigt på Nordic Light Hotel

Den legendariska seriehunden Snobben fyller 60 år i höst. Detta firar Nordic Light Hotel i Stockholm med en designinstallation inspirerad av jyckens alterego Joe Cool. Hotellets sjunde våning är utsmyckad med scener ur Snobbens liv och rum 710 har bytt namn till ”Snobbensviten”

Serien om Snobben publicerades första gången i USA 1950 och har sedan dess blivit en av seriehistoriens största succéer.  I år fyller Charles M. Schulz’ Snobben, eller Peanuts, sextio år vilket uppmärksammas på olika sätt världen över.

I Stockholm har Rekostylisterna tagit fram en designinstallation för Nordic Light Hotel. I fokus för installationen står ett av Snobbens alteregon, Joe Cool. I hotellets foajé kan du titta in i hans hundkoja och ta del av jyckens attityd.

– Vi vill visa vad som ligger under ytan på Joe Cool, vad som försiggår i hans huvud, vad som format honom och hur hans vardag ser ut. Att öppna upp och se vad som egentligen finns i den där hundkojan. Men också ställa oss frågan: Vad är coolt - ytan eller innehållet? Kanske både och?, säger Rekostylisternas Sanna Gebeyehu i ett nyhtesbrev på hotellets hemsida.

I lobbyn visas även unika Snobbenstatyetter, stylade av kända svenska artiser, designers och kreatörer. Statyetterna kommer att auktioneras ut den 13 oktober i samarbete med Bukowskis och intäkterna går oavkortat till organisationen Friends arbete mot mobbning.

Designinstallationen Being Joe Cool finns att uppleva mellan den 11 augusti och den 31 oktober.

Nordic Light Hotel

Publicerad: 2010-09-07