Stockholm, Sverige: Stjärnkocken blir ny kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden
Nyhet

Stjärnkocken blir ny kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden

Under november ansluter den välrenommerade kocken Gustav Otterberg till anrika Grand Hotel Saltsjöbaden. Menyn bjuder på en kulinarisk matupplevelse och präglas av ekologiska och lokalproducerade råvaror.

Stjärnkocken Gustav Otterberg har lång erfarenhet i branschen och kommer senast från Van Der Nootska Palatset där han arbetat som köksmästare. Tidigare har Gustav varit på Artipelag som kökschef, byggt upp Guide Michelin-prisade Ekstedt i centrala Stockholm samt den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Gustav Otterberg iklär sig nu rollen som kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden.

– Ja, det är väl så att plötsligt händer det. Alla solar och månar står i rätt position och då helt utan förvarning dyker det upp en lösning man inte kunnat ana. Gustav passar perfekt hos oss på Grand Hotel Saltsjöbaden, han har en mycket fin erfarenhet som han blivit belönad för. Ett nytt kapitel i Grand Hotel Saltsjöbadens långa och händelserika historia, säger Katarina Romell vd Grand Hotel Saltsjöbaden.

Gustav Otterbergs matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar råvaran.

– Det ska bli roligt att få ansluta till Grand Hotel Saltsjöbaden, hotellet har en fantastisk historia och en stämningsfull atmosfär. Jag ser fram emot att bli en del av hotellet samtidigt som jag hoppas att min kunskap om matlagning ska kunna höja Grand Hotel Saltsjöbaden till en kulinarisk matdestination, säger Gustav Otterberg.

I år bjuder Grand Hotel Saltsjöbaden in till Grand New Year, ett magiskt nyårsfirande där Gustav Otterberg står för den extravaganta menyn.

Gustav Otterberg börjar som kökschef  på Grand Hotel Saltsjöbaden under november 2021

Publicerad: 2021-11-18