Stockholm, Sverige: Stureplansgrupen bakom ny takterrass i Stockholm
Rendering: Stureplansgruppen
Nyhet

Stureplansgrupen bakom ny takterrass i Stockholm

Den senaste tiden har det öppnat ett gäng takterrasser i Stockholm. Hösten 2020 får stockholmarna en till gigantisk takterrass med utsikt över huvudstaden mitt i city. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Stockholm

Det är Stureplansgruppen och Vasakronan som ligger bakom projektet. Restaurangen kommer att ligga på 16:e våningen i hörnet av Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan i SEB-s gamla lokaler. Det kommer att finnas en takrestaurang med tillhörande terrass på totalt  1 100 kvadratmeter. 

Takterrassen kommer att öppna om ett drygt år och i höst väntas restaurangens utformning och kulinariska profil att ta form. Krogen kommer att konkurrera med TAK, Stockholm Under stjärnorna, och Urban Deli som också har takterrasser i området.

– Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för stockholmare och alla andra, säger Per Gunne, Stureplansgruppens vice vd i ett pressmeddelande. 

Stureplansgruppen är en av Sveriges största hotell- och restaurangkoncerner och driver sedan tidigare bland annat Bank Hotel, Berns, Sturecompagniet, Nosh and Chow och L’Avventura.

Läs den stora reseguiden till Stockholm HÄR.

Publicerad: 2019-08-21