NYHET

Tjogetgruppen nyöppnar vinbaren Hornstulls Bodega – i större lokal

Jan 12, 2022

Vägg i vägg med Tjoget öppnar nu Hornstulls Bodega, en avslappnad vinbar i medelhavsstil. Snart 10 år har gått sedan dörrarna slogs upp till restaurangsuccén Tjoget i Hornstull. Sedan starten har krogen ständigt utvecklats och i början på februari är det dags för nästa steg. Vägg i vägg, och med en öppning in till Tjoget, öppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin. Bakom öppningen står Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Simon Åhnberg.

Att det saknades en osnobbig och avslappnad vinbar i Stockholm blev motiveringen att öppna upp Hornstulls Bodega på Tjoget redan 2014. Bodegan har sedan dess varit ett litet, bejublat vattenhål innanför Tjogets väggar för alla som gillar vin, oavsett vem gästen är eller vad den föredrar.

Nu tas Hornstulls Bodega till nästa nivå och flyttar in i grannlokalen som tidigare inhyst KÄK.

- Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega att den ska få växa till en större och egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var det givet, säger Joel Söderbäck, krögare.

Den nya Bodegan kommer att rattas av Markus Davidsson, sommelier på Tjoget sedan 7 år tillbaka. Med sig har han Klara Earlingh som tidigare bland annat drivit vinbaren på Urban Deli samt Gustav Hökstrand, tidigare på Aloë och nu restaurangchef och sommelier på Liebling.

Vinfilosofin i Bodegan blir vad den alltid har varit: “gott vin från hela världen” och vinlistan täcker både klassiska storheter och det senaste trenderna.

- Stämningen och atmosfären i den nya Bodegan kommer fortsätta vara livfull och gemytlig i en medelhavsinspirerad miljö. Det blir en opretentiös och osnobbig plats för alla, från den inbitne vinentusiasten till de som spontant svänger in på ett glas, säger Markus Davidsson.

Matmenyn har tagit inspiration från sena kvällar i Spanien och Sydamerika. Fokus kommer att ligga på vällagade smårätter som passar till vin och luncher att ta med.

Hornstulls Bodega förväntas öppna 4 februari 2022

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!