Efter en tids planering och renovering står nu Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts efterlängtade kvarterskrog La Girafe redo att ta emot de första gästerna. La Girafe vill vara det oväntade och enkla alternativet med mat- och inredningskoncept som hämtat inspiration från det mångkulturella Paris. Kvarterskrogen håller öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar såväl frukost som takeaway-lunch och middag till små och stora sällskap. La Girafe öppnar imorgon den 16 september och håller öppet alla dagar i veckan.
Pontus Frithiof har, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, tagit fram ett helt nytt koncept för den nya restaurangen La Girafe på Flemminggatan 39 på Kungsholmen. La Girafe är platsen för att, i all enkelhet, ta en kaffe, ett glas eller avnjuta olika smakkombinationer från menyn, oavsett tillfälle eller behov.
På morgonen serveras god frukost, utsökt kaffe och rykande färskt nybakat bröd i cafédelen och gästerna väljer själva om de vill äta på plats eller ta med sig allt det goda. Till lunch erbjuds härliga takeaway-rätter och på eftermiddagen serveras dryck för afterwork och skönt barhäng - då kan även den anslutande matsalen öppnas upp för att ta emot fler gäster. Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och på menyn finns allt från charkuterier till goda små rätter som exempelvis vietnamesiska vårrullar, nems, och La Girafes råbiff ”Maroccan butcher style”. Menyns huvudrätter är en smakrik blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio á la taggiasche, La Girafes kalvschnitzel och brässerat lammlägg. Ovan nämnda rätter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt härliga efterrätter – allt till rimliga priser. Till maten och även i baren finns ett stort utbud av viner, utvalda av chefssommelier Mario E Moroni, samt drinkklassiker.
– Vi är glada och förväntansfulla över att äntligen få öppna och erbjuda Kungsholmen en mysig kvarterskrog med smakrika rätter, god dryck och generösa öppettider. Vår ambition är att La Girafe blir det naturliga valet för alla som är på jakt efter det lilla extra till rimliga priser, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Restauranglokalen består av tre delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställningar. Interiören är inspirerad av det exotiska och mångfacetterade Paris och Frankrike, vilket ger lokalerna en personlig och ombonad atmosfär.
Oskar Lundberg, med mångårig erfarenhet från bland annat Fotografiska, Lilla Ego, TAK, Gyllene Freden och Oaxen Slip, är restaurangchef och ska ta hand om gästerna och sätta La Girafe på Stockholms restaurangkarta.
–La Girafe liknar inget vi tidigare gjort tillsammans och blir ett utmärkt komplement till våra övriga restauranger och en skjuts mot nya satsningar. Trots allt det nya kommer våra gäster känna sig hemma då Pontus dna finns rotat i restaurangens koncept och menyer. Detta tillsammans med vår fantastiska personal och generösa öppettider ser vi som framgångsfaktorer, säger Thomas Dahlstedt, ägare Nordrest.