Bank Hotel i Stockholm.
TIPS BOUTIQUE

Vi rangordnar Stockholms tre bästa boutiquehotell

Boutiquehotell är ett svårt begrepp. Ungefär som ordet naturvin. Det finns ingen definition eller regelbok som säger hur litet ett boutiquehotell ska vara eller om det får ingå i en kedja. Men när vi på RES använder ordet boutiquehotell menar vi ett personligt hotell som är så långt det går att komma från ett industriellt hospitality-koncept. Helst ska ägarna stå i receptionen och fixa frukosten. Men det är förstås inget krav från oss. Men vi ser hellre personlig service än iskall teater.

Det ska var mysigt och ja, lyxigt och i valet mellan de två väljer vi förstås helst värme, stil och klass. Detta är tre hotell som man checkar in på tidigt och sen planerar man att gå ut på stan, men man stannar på rummet tills man blir utkastad nästa morgon eftersom allt vi längtar efter finns här. Eller kommer när man ringer room service och önskar mer champagne. 

1. Bank Hotel

LYX BOUTIQUE Södra Sveriges Bankbolags gamla lokaler från 1910 har under fyra år renoverats till det som ägarna – Stureplansgruppen – vill ska bli Sveriges främsta lyxhotell. Grannarna sätter nivån. På vänster sida om hotellet finns Investors huvudkontor, på höger sida ligger anrika auktionshuset Bukowskis. Totalt är det 115 rum uppdelade i tolv olika kategorier på Bank. Ett vanligt standardrum kostar cirka 3 000 kronor natten och sviterna högst upp i huset ligger på 14 000 kronor natten. Hjärtat i hotellet är krogen Bonnie’s som ligger i den gamla banksalen mitt i huset, samt baren Papilion som vetter mot gatan. Den pampiga takhöjden i matsalen imponerar och det gör även konsten som man satsat stort på, närmate bestämt 15 miljoner kronor. Bank Hotel är lyxigt, snyggt, centralt och läckert helt enklet. Det är här du ska hänga om du vill titta på amerikanska turister som flyger in privatjet. Rummen är generösa både när det gäller ytan, men i ännu högre grad stil och klass. Det är här du ska tillbringa din bröllopsnatt eller hänga med tjej- eller killgänget när ni ska göra Stockholm och sova bättre än alla andra.

Lediga rum & priser

 

2. Ett hem

LYX BOUTIQUE Stockholms i särklass bästa hotell enligt många. Detta lilla townhouse i Lärkstan i Vasastan har hamnat på världsbäst-listorna hos alla stora internationella fintidningar och lovorden bara fortsätter att strömma in. Maten är superb, servicen i sin egen liga och berömda Ilse Crawford står bakom den bejublade inredningen. Ett mycket intimt hotell med blott tolv rum. Nej, det är inte billigt att bo här, men har du råd: tveka inte – du kommer inte att bli besviken. Vill du titta på miljardärer och kändisar när du checkar in eller äter frukost finns inget bättre ställe. Hotellet ägs av Jeanette och Harald Mix, den senare mest känd som frontfigur för riskkapitalbolaget Altor. Detta är Stockholms mest Instagram-vänliga hotell. Bara att visa att du har varit här ger avundsjukt eko i sociala medier.

Lediga rum & priser

 

3. Frantz

BOUTIQUE Mitt i Slussen-röran ligger detta mysiga hotell som precis fått en varsam renovering. Det totalrenoverade hotellet hette tidigare Hotell Anno 1647 men har nu nyöppnat med nytt koncept och nytt namn, inspirerat av skräddarmästaren Frantz Bock som lät bygga fastigheten 1647. Detta är ett äkta boutique-hotell med få rum som är personligt inredda utan att det känns ja för personligt. I bottenplan finns en liten krog och bar där du äter en suverän frukost. Verksamheten ägs och drivs av familjen Pettersson som själva arbetar på hotellet. I dessa kedjornas tid känns Frantz som myran på elefantens rygg som visar vad vi egentligen älskar och behöver.

Sök lediga rum


Och här hittar du hela vår reseguide till Stockholm. 129 handplockade tips.

Publicerad: 2020-06-08