Sverige: Vietnamesiska Spicy Hot får nytt designkoncept
Nyhet

Vietnamesiska Spicy Hot får nytt designkoncept

Den vietnamesiska restaurangen Spicy Hot har gått från sju sittplatser till att ha tio restauranger i kedjan. Inför öppningen av Uppsalarestaurangen har man tagit hjälp av DSRG, Design Studio Restauranggrossisten, som bland annat står bakom designen av nyöppnade Metropolitan Brew & Grill på centralstationen i Göteborg. 

Text: Elin Fellman 

Spicy Hot öppnade för 20 år sedan i en liten källarlokal med sju stycken sittplatser i Västerås och serverade mamma Chans hemlagade mat. Familjens paroll har alltid varit att maten ska vara ”nulagad”. Det har gått 20 år sedan starten och nu finns den växande kedjan på 10 platser i Sverige med över en miljon matgäster om året. Familjens dröm har verkligen gått i uppfyllelse – att ta deras Asien till Sverige med hjälp av en tugga.

– Vårt uppdrag för Spicy Hot kedjan var att skapa ett helt nytt inredningskoncept med en hög ”mysighetsfaktor” samt att ge kedjan en tydligt asiatisk touch, säger Andreas Pettersson, ansvarig för koncept- och designutveckling.

Spicy Hot är som en resa i Asien. Inspirationen kommer från ägarfamiljens personliga historia och ursprung från Vietnam men det finns även inslag av Kina, Thailand och Japan i designkonceptet.

Sittplatserna är till exempel utformade som fågelburar och väggarna har en klar inspiration från den asiatiska te-kulturen med metalltryck av gamla teburkar i plåt.

Spicy Hot i Uppsala är på 122 kvm och har 90 sittplatser. 

Tidigare designprojekt har bland annat varit:

OUMMI – Cocktailbar och Libanesisk meze i Gamla Stan, Stockholm

ROYAL – Nöjesdestination på 800 kvm. Brasserie & Discotheque med två barer och en scen – Västerås

TAKAME – sushi – Göteborg

STAR – 800 kvm upplevelsedestination med inspiration från nöjesfältet Coney Island i NYC – Göteborg.

Publicerad: 2019-11-27