Kapstaden, Sydafrika: Kapstadens 5 bästa barer just nu
Barer

Kapstadens 5 bästa barer just nu

Kapstaden är fullt av barer, nattklubbar och klubbar med alla möjliga inriktningar – jazzklubbar, ginbarer, speak easy, takbarer, rooftop bars, musikbarer, dj:s, livemusik, vinbarer och hemliga barer. Här är våra favoriter just nu. 

Text: Johan Augustin Foto: Henrik Trygg

1. OUTRAGE OF MODESTY

Svamp och ärtor. Eller varför inte kål och blommor? Ingredienserna i spritdrinkarna på Outrage of Modesty går utanför vad vi är vana vid att hitta i cocktails. Detta är baren där drinkarna är konstverk. Vi pratar inte bara innehållet utan varje detalj av serveringen till designen av baren, allt är minimalistiskt stilfullt arrangerat. Det lilla stället rymmer enbart 24 gäster, så reservera gärna ett bord i förväg. Öppet tisdag till lördag.

88 Shortmarket Street

anoutrage.com

 

2. MOTHER’S RUIN GIN BAR

Det är inne med gin. Lika inne är Bree Street där ginbaren ligger. Gin från Sverige, Tanzania, Etiopien, Spanien eller Sydafrika för att nämna några länder. För en tjock plånbok, liksom en tunn. Vad ska man blanda sin gin med? Lugn, bartendern kommer att förklara allt du behöver veta om gin-djungeln. Öppet alla dagar utom söndagar.

219 Bree Street

 

3. CAFÉ MANHATTAN

De flesta gaybarerna ligger i centrala området De Waterkant. Här kan du cruisa runt bland barerna och klubbarna, det är en öppen mentalitet som råder oavsett vilken läggning man har. En av de mest populära barerna är Café Manhattan, där många börjar kvällen med en översvullen hamburgare och drink på terrassen. Fortsätt kvällen på Crew Bar, som har två dansgolv och avklädda bartenders. Kapstaden brukar kallas Afrikas gayhuvudstad och en utekväll i De Waterkant levererar därefter.

74 Waterkant Street

manhattan.co.za

 

4. LA PARADA

Det finns tre La Parada-tapasbarer i Kapstaden. På hippa Bree Street serveras autentiska spanska tapas och experimentella drinkar. Men det är till stadsdelen Constantia du ska bege dig om du vill ha ett skönt söndagshäng på uteplatsen med livemusik av DJ Reno.

1 Hout Bay Road, Constantia

laparada.co.za

 

5. THE WAITING ROOM

Hipp och trendig takbar som du måste ta dig uppför en brant trappa för att komma till. Med en cocktail i handen ser du ner på Long Street, en av de mest levande gatorna i centrum. Bra ställe för sundowners eller att lyssna på avslappnad livemusik varje tisdagskväll. Lördagarna med nattklubbskänsla är särskilt populära innan utgång. Inredningen är retro-inspirerad i denna mysiga och opretentiösa bar. Öppet alla dagar utom söndagar.

273 Long Street

 

VÅR RESEGUIDE TILL KAPSTADEN HITTAR DU HÄR

 

Publicerad: 2018-03-13