Bangkok, Thailand: 4 trendiga restauranger i Bangkok
Restauranger

4 trendiga restauranger i Bangkok

 

Hotell i Bangkok

Det är svårt att misslyckas med restaurangbesöken i Bangkok, men även om du är i en av världens bästa matstäder så vill vi inte att du missar de här på ditt nästa besök.

Paste
Paste är tämligen nyöppnad och ligger på tredje våningen i köpcentret Gaysorn och serverar enkel och fräsch thaimat. Här dinerar du antingen vid ett vanligt bord eller i en av de små alkoverna vid de enorma fönstren med utsikt över köpcentret Central World. Komplexa och sprakande smaker skapas av härliga blandningar av ingredienser, som till exempel anksalladen som serveras med bananblomma, koriander, chili, litchi, vita sesamfrön, gurka, rostat ris, rostade kokosskivor, böngroddar, stekt vitlök, små bitar av sjögräs, schalottenlök och vietnamesisk mynta – utsökt!
Gaysorn köpcentrum, tredje våningen, 999 Ploenchit Rd.
pastebangkok.com

The Never Ending Summer
Det smöriga namnet gör inte rättvisa åt denna thairestaurang som är överraskande sofistikerad och belägen i en före detta lagerbyggnad vid Chao Phraya-floden. Häng med Bangkoks coolaste människor och ät traditionella thailändska maträtter som kuber av vattenmelon med en torr ”dressing” av fisk, socker och friterad schalottenlök, eller en smakrik grön curry med fläsk och färsk thailändsk chili.
41/5 Charoen Nakorn Rd
facebook.com/TheNeverEndingSummer

Sala Rattanakosin
Sala Rattanakosin har en av de mest ikoniska utsikterna över Bangkok. Restaurangens två våningar erbjuder platser både inomhus och utomhus samt en suverän takterrass. Här serveras en blandning av internationella maträtter och ett varierat utbud av traditionella thaifavoriter. Restaurangen ligger vid flodkanten, mitt emot Gryningstemplet Wat Arun och ägaren till boutiquehotellet har gjort det bästa av det fantastiska läget med en vägg helt i glas som tillvaratar den magnifika utsikten.
39 Maharat Road Tha Thien
salaresorts.com/rattanakosin/dine

Soul Food Mahanakorn
Hälsosamma ingredienser, genuin matlagning och seriösa drinkar är slagorden för restaurangen och cocktailbaren Soul Food Mahanakorn. Beläget i det populära området Thonglor, serverar köket genuin thaimat med kött, skaldjur, curry, grönsaker, nudlar, sallad och tilltugg. Soul Food Mahanakorn bryr sig om råvarorna, som ofta kommer från mindre gårdar i nordöstra Thailand. Menyn är säsongsanpassad.
56/10 Sukhumvit Soi 55
soulfoodmahanakorn.com   

Publicerad: 2017-12-07