Bangkok, Thailand: 5 nya favoriter i Bangkok
Handplockade tips

5 nya favoriter i Bangkok

Bangkok är en stad fylld av kontraster – från marknadskaos i China Town till skinande rena köpcentrer. Ät middag för en tia från ett av stans alla tusentals gatustånd – fortsätt kvällen med att sörpla dyra (men välblandade) drinkar på en cool takbar. Här följer fem nya spaningar för din nästa resa till Bangkok. 

Lediga rum & priser i Bangkok

Lahnyai

Lahnyai översätts ungefär till mormors pojke och på restaurangen hyllar kocken Thitid “Ton” Tassanakajohn sin mormors gamla recept genom att lägga till nya element i rätterna. Det kan till exempel vara tryffel eller kaviar, ingredienser som vi normalt inte hittar i det thailändska köket, vilket gör det ännu mer spännande. Här finns en 14 rätters avsmakningsmeny med plats för tolv personer, så glöm inte att boka bord. 

Hitta hit

Grow Tea Studio 

When in Bangkok, testa grönt te istället för kaffe en dag. På Grow Tea Studio är man så dedikerade till grönt te att det tog ägarna två år att hitta den perfekta matcha-sorten, Uji från södra Kyoto i Japan. Tro inte att det endast finns grönt te på menyn, här får du välja om du vill att din matchakopp ska smaka surt, sött, salt, bittert eller umami. Kaféets utrymme är litet och mysigt och antalet platser är begränsade. Som ett komplement till sin spacade meny har butiken en minimalistisk inredning i japansk stil.

Hitta hit

Oakwood Hotel & Residence Bangkok 

Trots pandemi har det öppnat en del intressanta hotell i Thailands vibrerande huvudstad Bangkok den senaste tiden. Oakwood slog upp dörrarna i maj 2021 och är det perfekta valet för familjer med en lyxig smak. Rummen är moderna och rymliga och läget är perfekt med en närhet till stadens shoppingcentrum och mäktiga Chao Phraya River. Dubbelrum för cirka 400 kronor natten. 

Hitta hit

ibis Styles Bangkok Silom Hotel

 ibis Styles Bangkok Silom Hotel är ett trevligt tillskott till stadens hotellutbud. Hotellet passar faktiskt de flesta resenärer; affärsresenärer har nära till affärsdistriktet, barnfamiljer har möjligheten att välja extra stora familjerum, par har definitivt möjligheten att lyxa till det på grund av prisvärda rum och kompisgänget har nära till Skytrain som tar dem på äventyr i staden. Här finns 264 hotellrum, ett välutrustat gym, en bohemisk  takbar och bäst av allt, en magisk infinitypool med utsikt över Bangkoks skyskrapor. Ett dubbelrum kostar från cirka 500 kronor natten. 

Hitta hit

Pak Local Tapas

Ett originellt middagskoncept i Bangkok där lokala thailändska ingredienser och streetfood förvandlas till spännande fusionrätter i tapasform. Restaurangen är inte den mysigaste och ligger faktiskt i ett köpcentrum, men tro oss, maten är värd omvägen. 

Hitta hit

Läs ytterligare 87 handplockade tips till Bangkok HÄR.

Publicerad: 2022-01-14