Thailand: Hit vill svenskarna åka när Thailand öppnar upp
Tips

Hit vill svenskarna åka när Thailand öppnar upp

I samband med beskedet om att Thailand efter 1 november kommer slopa sitt karantänkrav för fullvaccinerade turister från Sverige (och 45 andra länder) verkar många svenska turister sugna på att äntligen få resa iväg till värmen, detta visar sökdata från resesöksajten momondo.se, där sökningarna på resor till Thailand ökat med cirka 188 procent. Nedan följer de fem mest eftersökta destinationerna, samt tips på vad man kan göra på plats på respektive resmål.

Beskedet kommer passande i samband med att vi står inför perioden då Thailand strålar som mest; res någon gång mellan november och mars för att slippa regnperioden.

1. Bangkok Populärast bland svenska turister sett till antalet sökningar är Bangkok, som innan pandemin var världens mest besökta stad. Bangkok erbjuder något för alla olika smaker och plånböcker. Söker man storstadskänsla är Sukhumvit, ett livfullt område med mycket barer, restauranger och bra kommunikationer ett bra alternativ. Vill man istället bo i en lugnare del av Bangkok är Riverside att rekommendera, där finner man även ett flertal av stadens historiska sevärdheter. Ett klassiskt tips i Bangkok är att besöka en nattmarknad, förslagsvis i Chinatown. Är man sugen på något att dricka under sin upptäcktsfärd kan man besöka en av Bangkoks många takbarer som bjuder på spektakulära vyer över staden.

2. Phuket På silverplatsen finner vi Thailands största ö; Phuket. En lockande destination som erbjuder vita stränder med turkosblått vatten samt vacker natur och kultur. Patong, Karon och Kata är Phukets mest kända stränder, passande för en dag i solen och ett dopp i det blå. För den historieintresserade resenären bör ett besök göras till Old Phuket Town, en charmig stadsdel där det både finns kinesiska tempel och andra byggnader, samt mysiga kaféer och restauranger att besöka.

3. Krabi Ett populärt resmål på Krabi är Ao Nang, en fartfylld turistort som ligger på fastlandet och är en lämplig utgångspunkt för dagsutflykter till närliggande öar. Här finns ett bra utbud av hotell, restauranger och shopping. Är du ute efter en lugn solsemester bör du åka till Koh Lanta, en ö i Krabi-provinsen som har vita stränder, fin natur och bra priser. Utöver detta kan den äventyrslystne snorkla och testa klippklättring när man besöker Krabi.

4. Koh Samui På plats nummer fyra finner vi Thailands näst största ö, Koh Samui. Förutom sina vita stränder, turkosblå vatten och aktiva nattliv har Koh Samui en hel del dagsutflykter att erbjuda. Här kan man exempelvis åka en båtutflykt och besöka närliggande paradisöar eller åka kryssning till Mu Ko Ang Thong Marine Park för att utforska regnskogen och snorkla i solnedgången.

5. Chiang Mai Chiang Mai är beläget i norra Thailand och en bra plats för avkoppling och återhämtning. I Chiang Mai möts resenären av frisk luft och ett lite kyligare klimat. Här kan man ta sig runt till fots om man vill, och bara en kort mopedtur ut från staden finner man ett landskap täckt av regnskog och vattenfall. Ett tips är att bo i Chiang Mai Old City som är beläget i centrala Chiang Mai och nära till det mesta staden har att erbjuda.

Publicerad: 2021-11-01