Thailand: Insidertipset – flyg till Thailand i sommar
Foto: Istock
Annons

Insidertipset – flyg till Thailand i sommar

Fördelarna med att resa till Thailand under lågsäsong är många. Det är inte bara snällare mot plånboken – det finns många fler anledningar. Gör som reseproffsen – flyg dit när du slipper trängseln.

Boka din resa med Thai Airways här

Förmånliga flygbiljetter

Flygbiljetternas priser styrs som så mycket annat av tillgång och efterfrågan. Det är många fler som planerar att resa till den thailändska solen under julledigheten än över midsommar – vilket gynnar dig som inser att det är smartare att resa under sommaren. Det är inte bara själva prislappen på flygbiljetten som är bättre – det är även enklare att få tag på dem. Det finns god chans att hitta en sommarbiljett utan att boka ett halvår i förväg. Toppen för dig som ofta är ute i sista minuten.

Förra året flög till exempel 180 000 svenskar till Thailand med Thai Airways, men av dessa var det bara 10 procent som reste under juni till augusti – vilket gynnar dig som inser att sommaren är ett smartare val. Det är inte bara själva prislappen på flygbiljetten som är bättre – det är även enklare att få tag på dem. Det finns god chans att hitta en sommarbiljett utan att boka ett halvår i förväg. Toppen för dig som ofta är ute i sista minuten. Håll koll på Thai Airways erbjudanden!

Andra fördelar

• PASSA PÅ ATT unna dig ett riktigt härligt boende under sommar semestern – priserna i lågsäsong kan i många fall vara hälften en av vad man får betala i högsäsong.

SLIPP TRÄNGAS PÅ STRANDEN – du får mycket mer svängrum till grannens solstol under sommarmånaderna.

• RESTAURANGLYCKA! Flera av Asiens bästa restauranger ligger i Thailand och under sommaren är det mycket lättare att få bord, även om du inte heter Beyoncé eller Prins Charles.

• UPPTÄCK DE TRE FAVORITERNA! Koh Samui, Koh Tao och Koh Phangan är fantastiska under sommarsäsongen, inte alls lika fulla med turister som på vintern.

• MER ÄVENTYR ÅT FOLKET –_med mer i plånboken kan du passa på att göra en extra utflykt. Trekking, dykning, eller en båttur?

• FLYG DIREKT – med Thai Airways är du i Bangkok på mindre än elva timmar.

Vädret då?

Det är regnsäsong i Thailand under sommaren – eller? Förvisso heter det så, men faktum är att det är en sanning med stora variationer. Man talar snarare om öst- och västmonsun. En tumregel säjer att om du reser mellan april och september så är det bäst väder på östkusten. Nederbörden är störst i södra Thailand, och mer oregelbunden i de norra delarna. Därmed inte sagt att man inte kan ha bra väder i de västliga delarna på sommaren – det finns många exempel på att vädret kan vara strålande även under regnsäsongen. Och i många fall handlar det om en skur på eftermiddagen.  

Boka din resa med Thai Airways här

Publicerad: 2018-06-13