”Tjeckien har en fantastisk cykelkultur”

”Tjeckien har en fantastisk cykelkultur”

Måns Möller är inte bara en j*kel på komik. Han är också en j*kel på att cykla och har bokstavligt talat cyklat sig genom världen. Här är hans bästa…

Av: Linda Larsson

… hotell
– Ritz Carlton i Singapore, det hotellet har allt. Jag älskar rummen med stora fönster och fantastisk utsikt. Min son Viggo älskar stora badrum med badkar, något som också finns där. Sen har de bra tv-kanaler. Jag får panik om hotellet inte har ett bra kanalutbud på rummet.
7 Raffles Avenue, Singapore

Hotell Ritz Carlton

… storstad
– Singapore. Maten, hotellen, klimatet… allt är toppklass! Dessutom känns staden trygg. Du kan glömma din Iphone på en restaurang och komma tillbaka tre dagar senare och den är kvar. Sen gillar jag också mixen av kulturer där.   

Hotell i Singapore

… ö
– Langkawi i Malaysia. Där har jag hittat min egna lilla paradisstrand som jag har helt för mig själv. Eller rättare sagt – jag och ett gäng varaner.

… cykelland
– Tjeckien har en fantastisk cykelkultur. På helgerna är det tradition att hela familjen gör en utflykt och tar med sig picknick. Man cyklar längs med kanalerna på speciella cykelvägar och för de som har glömt att ta med sig picknick finns många cykelkaféer längs med vägarna. Dessutom är Tjeckien svinbilligt!

… butik
– Jag gillar Zadig & Voltaire i Los Angeles. En bra butik med snygga kläder och framförallt skönt folk. En gång när jag skulle handla där strulade kortet. Kläderna skulle jag ha till en fest på kvällen så paniken kom som ett brev på posten. Men butikspersonalen sa att det inte var några problem: jag fick ta med kläderna hem och komma tillbaka nästföljande dag och betala för dem.
8640 Sunset Boulevard, West Hollywood, Los Angeles

… flygbolag
– Jag brukar åka Qatar Airways. De har ett bra underhållningssystem med ett stort filmutbud, det är en viktig faktor för mig när jag flyger.

… pryl på resan
– Cykeln. Jag tog med mig en cykel nu över jul och nyår när jag åkte på semester i tre veckor till Phuket. Att cykla är det bästa sättet att upptäcka ett land. Jag har alltid tyckt att Phuket känns så stort men när jag cyklade runt insåg att jag att ön inte är så enorm, den upplevs bara så eftersom man alltid sitter fast i trafikköer och trafiken går så långsamt.

… restaurang
– Lux Dag för Dag på Lilla Essingen i Stockholm. Restaurangen bjuder på en avslappnad attityd och ligger väldigt fint vid vattnet. Jag gillar inte restauranger med fjortonrätters avsmakningsmenyer. Jag känner mig inte bekväm där. Lux var en sådan restaurang innan men har nu gått till att servera färre rätter – som fortfarande är superbra.
Primusgatan 116, Stockholm

… land
– Italien. På grund av maten och kulturen. Att dra en helg till Florens är ju aldrig fel. Eller till Rom och bara äta. Eller att åka till Alperna på skidsemester – vilket inte är så mycket dyrare än att åka på skidsemester hemma i Sverige. Jag förstår inte varför alla köar på Kungsberget när man för samma peng kan dra till Alperna.  

… humorstad
– New York. Där finns så många olika etniciteter. Om du går på en standup-klubb där får du sån variation av skämt från all världens hörn.

… standup-klubb
– Comedy Cellar i New York. När jag var där senast kom Louis C.K. dit och testade skämt. Såklart han var bra, han är ju bäst i världen. Han är en gud! Sen såklart älskar jag ju Norra Brunn i Stockholm, det är ju min hemmaplan.
117 Macdougal Street, New York
Surbrunnsgatan 33, Stockholm

 

 

Publicerad: 2017-06-28