Prag, Tjeckien: Prags nya jazzdäck
Tjeckien

Prags nya jazzdäck

De flesta av Prags jazzklubbar ligger nere i mörka och halvsunkiga källarlokaler. Men på nystartade Jazz Dock kan man njuta av musik i fräscha och väldesignade miljöer. Och det ända in på morgonkvisten.

Jazz Dock huserar i en nyrenoverad och flashig lokal som ligger längs med floden några stenkast bort från Karlsbron. Turisterna har dock ännu inte riktigt hittat hit och stämningen är lokal. Varje kväll uppträder liveartister som spelar jazz, funk eller blues och medan man lyssnar sitter man bekvämt och sippar på en drink. De band som bjuds in är båda lokala förmågor och mer internationellt kända artister. När det är större evenemang tar man bort stolar och bord och Jazz Dock förvandlas till en klubb. Annars kan det vara en god idé att boka bord då det snabbt blir fullt. Stället har oavsett happening öppet till 4 varje kväll.

Designen inne på Jazz Dock är futuristisk med starka färger och pleximaterial. Priserna för mat och dryck är lite högre än många andra ställen i Prag men givetvis är det förhållandevis billigt, en cocktail kostar runt 50-lappen. Maten består av moderna smårätter. Sommartid kan man även sitta ute på en stor takterass och blicka ut över floden och alla de vackra och romantiska byggnaderna i jugendstil som pryder Prags äldre områden. Jazz Dock är ett perfekt alternativ för den som tröttnat på traditionella ölhak och fungerar utmärkt för den jazzfrälste såväl som den mer oinvigde.

Praha 5 – Smíchov, Janá?kovo náb?eží 2, Prague
jazzdock.cz/en

 

Hotell i Prag

Publicerad: 2009-06-28