Träningsresor – inte så poppis som det verkar
Foto: Istock.
Nyhet

Träningsresor – inte så poppis som det verkar

Träningsresor har varit minst sagt haussade de senaste åren, men faktum är att bara ett fåtal planerar att åka på en träningsresa i år. Den vanligaste resan är föga överraskande sol- och badinriktad. 

Träningsresor i alla dess formen har varit i ropet de senaste åren och utbudet har ökat lavinartat. Tidningarna har fyllts av artiklar om olika typer av resor med kropp, träning och hälsa i fokus, kända trädningsprofiler har hållit bootcamps och det har minst sagt verkat som om hela Sverige lämnat solstolen till fördel för gymmet på semestern. Men är det så? Nja. Trots uppmärksamheten visar det sig faktiskt att endast ett fåtal svenska resenärer planerar en träningsresa i år, enligt en Sifoundersökning gjord på uppdrag av Ticket. 

– Många svenskar visar stort intresse för att åka utomlands på en träningsresa, men än så länge verkar det vara få som slag i saken och planerar en träningsresa i år, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Endast två procent av svenska resenärer planerar en utlandsresa inriktad mot träning, enligt undersökningen. 

– Träningsresor är absolut en reseform som är på uppgång, men än så länge väljer svenskarna en avslappnande sol- och badsemester när det väl kommer till kritan. 

Publicerad: 2018-06-27