Berlin, Tyskland: Handplockade tips till Europas metropoler: Berlin
Handplockade tips

Handplockade tips till Europas metropoler: Berlin

Berlin är inte bara trendkänslig, Berlin skapar trender. Men, staden är motsatsen till snobbig och du kan fortfarande bo och äta för en väldigt rimlig peng. Vill du bo flott finns hur många lyxhotell som helst att välja på. Men är din budget mer begränsad är kvalitén på budgethotellen och vandrarhemmen generellt sett hög. Berlin är en stad i ständig förändring – och här finns alltid något nytt att upptäcka. Här är våra senaste tips i staden. 

Lediga rum & priser i Berlin

Hedwig Terrace

Hitta hit 

Takbaren på Hotel de Rome är perfekt för en ljummen sommarkväll i Berlin. Den nya takterrassen välkomnar dig till en exklusiv atmosfär, doftande av lavendelbäddar. Avnjut kalla drinkar tillsammans med sushi- och sashimispecialiteter. Det bästa är dock den magnifika utsikten över Hedwigs katedral, Berlin-katedralen och Rotes Rathaus (Röda stadshuset). Hedwig-terrassen ligger en våning ovanför hotellets andra takterrass.Mrs. Robinson’s

Hitta hit

Mrs. Robinson's är en israelisk kocks och hans brittiska flickväns kärleksbarn i en asiatisk fusion. Det är ett avslappnat och utsökt matställe som har varit på många Berlinares läppar de senaste månaderna. Rätterna som serveras är alla baserade på klassisk västerländsk teknik, men varje tallrik är influerad med asiatiska smaker, vilket resulterar i allt från fyllda baos till räknudlar. En av kockens specialiteter är mejerifria glassdesserter, och hans friterade bao rymmer en riktigt intensiv skopa 70% Valrhona-chokladglass.Frank café

Hitta hit

Menyn beskrivs som en liten resa runt jorden – och vid juicedisken beställer du din favoritdrink efter humör. Flotten Lotte blandar rödbetor, äpple, citron och grönt te, medan Lässig Rainer överraskar med kokosvatten, kamomill, gurkmeja, apelsin, morot och svartpeppar. Allt blandas till dig som en shot eller som en drink efter jobbet, som du kan avnjuta i den vackra trädgården. Självklart läggs stor vikt vid säsongens frukter och lokala råvaror.

KINK bar & restaurant

Hitta hit 

Pfefferberg som är ett före detta bryggeri från mitten av 1800-talet blev multidisciplinärt kulturcentrum i Berlins Prenzlauer Berg. Här ligger numera KINK som är en unik plats där gastronomi och mixologi smälter samman till en sammanhållen upplevelse. Grundarna Oliver Mansaray och Daniel Scheppan, vars delade passion ligger i skärningspunkten mellan internationella mat- och dryckeskultur, gör KINK till en bar, restaurang och ett eget kulinariskt laboratorium i ett utrymme som på ett passande sätt förenar byggnadens historiska- och arkitektoniska arv med samtida konst och design.

Barbie Deinhoff’s

Hitta hit

Barbie Deinhoff's är en bar, ett alternativt konstgalleri och en plats för indierockare som förkroppsligar det bästa av Berlins liv i Kreuzberg. Stället fungerar också som ett queer-utrymme för performance, men de flesta kommer hit för den unga blandade publiken. De hetaste lokala DJ:erna spelar här och den originella konsten pryder väggarna. Två-för-en-tisdagar är populära och lockar en särskilt smal Kreuzberg-publik.

Läs ytterligare 136 tips till Berlin HÄR.

Publicerad: 2022-05-05