Berlin, Tyskland: Hett i Berlin: Christopher’s
Korrens tips

Hett i Berlin: Christopher’s

Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är restaurangen Christopher’s som har bytt skepnad. 

Lediga rum & priser i Berlin

En av Berlins finare restauranger byter skepnad. Den avslappande fine dining restaurangen Scwhein har fått ett nytt namn och på skylten utanför står det nu Christopher’s. Namnbytet är den sista fasen i omvandlingen från det tidigare vinfokus till dagens kombination av både vin och kulinariska upplevelser.

Restaurangen är känd bland foodies världen, är omnänd i världspressen och drivs av chefskocken Christopher Kümper och restaurangvärden David Monnie.

Sedan nyöppningen i ferbruari 2018 har restaurangen, ett stenkast från Kurfürstendamm och Savignyplatz fått ett gott rykte och lockat till sig nya stamgäster. På menyn hämtar Kümper inspiration ifrån hela världen och amerikansk biff gör sällskap bredvid traditionella tyska rätter och inslag från Asien.

Christopher’s i Charlottenburg är ett utmärkt alternativ om du som Berlin-besökare har något att fira eller är ute efter en smakresa i den lite dyrare prisklassen.

Läs den stora reseguiden till Berlin HÄR.

Publicerad: 2019-09-05