Hamburg, Tyskland: 4 tips i hållbara Hamburg
Tips

4 tips i hållbara Hamburg

Hamburg är ett underskattat resmål på nära håll, en storstad som kan nås med tåg över en weekend. De kommande åren ska den nordtyska metropolen fokusera mer på hållbar turism, men redan nu finns ett bra utbud för dig som vill semestra klimatsmart. Här är fyra gröna tips:

Text: Annika Goldhammer

Lediga rum & priser i Hamburg

Grön oas
Hamburg är en ovanligt grön storstad – 540 kvadratkilometer av stadens yta består av parker, skog eller naturskyddsområden. Den botaniska trädgården Planten & Blomen är en skön, grön lunga för dig som vill ta en paus från citybruset.

Grön stadsdel
HafenCity är Hamburgs nyaste och mest hållbara stadsdel. Här varvas spektakulär arkitektur med moderna kaféer och fina promenadstråk längs vattnet. Missa inte nya landmärket Elbphilharmonie. Konserthusets plaza har fri entré och strålande utsikt över hamnen och floden Elbe.

Grön middag

Hamburg har flera hållbart inriktade restauranger. Två av de hetaste just nu är zero waste-kaféet In guter Gesellschaft (I gott sällskap) och Hobenköök, en kombinerad saluhall och restaurang med nordtyska rätter av lokala råvaror.

hobenkoeoek.de

in-guter-gesellschaft.com

Gröna hotell

Träpaneler, möbler av naturmaterial och en utställning om skogen – Raphael Hotel Wälderhaus på ön Wilhelmsburg är det närmaste du kommer skogen utan att lämna centrala Hamburg. Hotellets restaurang har även den ekologisk inriktning. Ett annat alternativ är Scandic Hamburg Emporio som har vunnit flera hållbarhetsutmärkelser. Här finns 29 så kallade konstrum, designade av olika konstnärer som har tolkat temat vatten på 29 olika vis. Projektet har gjorts i samarbete med en lokal organisation med syfte att främja tillgången till rent dricksvatten runtom i världen.

raphaelhotelwaelderhaus.de

scandichotels.se

Fler tips om hållbara Hamburg:

hamburg-travel.com/sustainability

Läs den stora reseguiden till Hamburg HÄR.

Publicerad: 2019-10-30