Budapest, Ungern: 4 barer du måste besöka i Budapest
Barer

4 barer du måste besöka i Budapest

Budapest är inte bara technoklubbar och mörka ölkällare. Här är Budapests trendigaste barer att släcka törsten på just nu.

Lediga rum & priser i Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró

Romai Part är Budapests egna riviera längs med Donaufloden. Denna legendariska plats är ett måste då vädret tillåter. Här står utomhusbarer och restauranger på led, luften är fylld av doften av stekt fisk och langos, precis som i semesterorterna kring Balatonsjön. Barn, hund och cykelvänligt – stråket vid Romai Part är en idealisk plats för alla att koppla av på och se en helt annan sida av staden. På Fellini kan du sippa på en kall körsbärsöl i en solstol bara några meter från vattnet. Fellini kallar sig själva ett “kulturbistro” för att de erbjuder spännande kulturella events varje kväll; livemusik, teater eller spoken word-föreställningar. Varje onsdag kör de utomhusbio. Cykla hit eller hoppa på 34:ans buss från city.

Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5
http://www.felliniromai.hu/
 

PONTOON

Är det sommar i Budapest är det Pontoon som gäller! Den populära utomshubaren ligger belägen vid den magnifika kedjebrons fotfäste, den vackraste av Budapests broar. Pontoon har därför en oslagbar utsikt, framförallt efter solnedgången då brons lampor tänds. På Pontoon minglar en blandad publik, inträdet är gratis och alla är välkomna. Stället fylls på redan vid eftermiddagen, tidig kväll är det livemusik och efter klockan 22 tar lokala och internationella DJ:s över och skapar stämning in på småtimmarna. Pontoon är alltid ett säkert kort, en riktig sommarkvällsfavorit.

 

Warm Up Cocktail bar

Baren som bojkottar drinklistan och istället erbjuder personligt skräddarsydda drinkar utefter din egna vision! Berätta bara vilka smaker du gillar så mixar bartendern ihop en drink till dig. Namnet ‘Warmup’ kom från idén att baren skulle vara ett fördrinksställe. Men sanningen är - det är svårt att sluta vid ett glas. Drinkarna kostar mellan 100-140 kronor, lite mer än i andra barer i Budapest. Men det är det värt!

Budapest, Nagy Diófa utca 26
 

A38

För några år sedan utnämndes A38 till världens bästa bar enligt Lonely Planet, men trots det är det inte många turister som hittar hit. Klubben ligger på en båt vid bron Petöfis fäste, som häftigt nog är en reinkarnation av en gammal ukrainsk stenfraktarbåt. Under de senaste tio åren har A38 levererat livemusik av bästa kvalité. Varje kväll håller de spelningar i sin konsertlokal, både ungerska och utländska akter, något för alla genrer och alla åldrar. Håll utkik efter eventen på hemsidan. Här har The Tallest Man On Earth och norska Ane Brun spelat, och om du är nyfiken på deras ungerska motsvarigheter, är det garanterat på A38 du får höra dem först. Vid bron Petöfi, på Buda-sidan.

Budapest, Petőfi híd
Publicerad: 2018-07-27