Budapest, Ungern: 4 nya favoriter i Budapest
Handplockade tips

4 nya favoriter i Budapest

Budapest är så mycket mer än goulash och heta bad. Den är trendig. Kreativ. Och konstnärlig. Staden delas i två delar av floden Donau. På Pest-sidan ligger stadens shoppinggator och kulturella centrum. Här finns de stora boulevarderna och parisiska kaféer, teatrar och museer. På Buda-sidan ligger det kungliga slottet och många byggnader av historisk karaktär. Följ med på våra senaste favoriter i den ungerska huvudstaden. 

Lediga rum & priser

Solid

Ofta är det drinkar som gäller på coola takbarer, men på Solid har man valt ett annat koncept och satsat på biodynamiska viner, som du annars oftast hittar i lite mindre hipstriga lokaler. Solid ligger på sjunde våningen av Hotel Rumor och utsikten över Budapest är riktigt imponerande. De gigantiska fönstrena öppnas faktiskt under sommarmånaderna, missa inte det.

Hitta hit

Rumor Hotel

På Pest-sidan, 300 meter från St. Stephen’s Basilica, ligger denna nyöppnade pärla, Hotel Rumor. Här väntar 40 hotellrum med lyxig, men samtidigt urban design från ungerska arkitekter och designers. I samma byggnad hittar du också Michelrestaurangen Salt samt den coola vintakbaren Solid (ovan). 

Hitta hit

Kiosk

Till hippa Kiosk går du framförallt till på grund av det vackra läget vid Donau samt den coola lokalen. Kiosk är en gammal katolsk skola och kapell men inuti får man mer av en industriell känsla med högt i tak, färgstark inredning och avslappnad atmosfär. Maten är helt ärligt ganska basic, med diverse burgare och ungerska klassiker, men det är relativt billigt och drinkarna smakar bra. Är du i Budapest på våren eller sommaren vill vi också slå ett extra slag för uteserveringen och innergården.

Hitta hit

Dobrumba

Trött på gulasch? Då rekommenderar vi ett besök på trendiga Dobrumba. Här serveras en blandning av rätter från Mellanöstern samt medelhavet, med influenser från såväl Spanien, Libanon och Turkiet. Beställ in ett par meze (smårätter) och dela på med ditt sällskap tillsammans med ett glas ungersk vin.

Hitta hit

Läs hela reseguiden till Budapest HÄR. 

Publicerad: 2021-12-21