Hawaii, USA: Lista: Topp tio på Hawaii
Getty Images
Tips

Lista: Topp tio på Hawaii

Hawaii med sin storslagna natur mitt i Stilla havet är ett drömresmål för många. Ögruppen bjuder på paradisstränder, storstad, kultur, en rik historia och en vacker natur med både vattenfall och vulkaner. Resesajten Your RV Lifestyle har listat 100 saker att göra på öarna – här är topp tio. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser på Hawaii

10. Hanalei Bay

Den största viken på norra delen av ön Kaua. På sommaren är den tre kilometer långa stranden fylld av segelbåtar och paddelsurfare då vinden är måttlig. På vintern är vågorna och högre och stranden förvandlas till ett paradis för surfare. 

9. Sunset Beach

Om du älskar att surfa bör du besöka Sunset Beach under din vistelse på Hawaii. Stranden ligger på norra delen av ön Oahu och är inte direkt någon nybörjarstrand. Vågorna är höga och det ligger korallrev nära intill stranden så om du inte är säker med surfbrädan kan du istället simma vid stranden eller helt enkelt njuta av den vackra solnedgången från strandkanten. 

8. Aulani

Aulani, även kallad Disney Resort and Spa, rekommenderas för barnfamiljer i ett par dagar om man är ute efter att ta det lugnt. Här kan du avsluta eller starta din Hawaii-vistelse för att sedan ge dig iväg på egna äventyr. 

7. Manoa Falls

Hawaii är känd för sina vackra vandringsleder och vattenfall. Manoa Falls utanför Honolulu är ett av de vackraste. För att koma dit går du igenom grönområdet Lyon Arboretum där det växer många ovanliga arter. 

6. The Hana Highway and Legacy Trail

På ön Maui kan du köra mellan städerna Kahului och Hana på 2,5 timme. Det är en vacker sträcka där du bland annat kör över 59 broar. Stanna vid Hana Millennium Legacy Trail och gå vandringsleden i det grönskande landskapet. 

5. Turtle Bay Resort

Turtle Bay Resort är ett massivt hotell på norra delen av Oahu som både erbjuder hotellrum och strandbungalows. Det är en bra utgångspunkt om du ska utforska ön och dess natur. Hotellet har även två stora golfbanor om du är sugen på att spela några hål. 

4. Hanauma

I naturreservatet Hanauma finns över 400 olika djurarter, både på land och i havet. Bäst ser du marinlivet med snorkel och cyklop. Tänk på att det inte är tillåtet att mata eller klappa djuren i reservatet. 

3. Kilauea

Hawaii är känt för sina spektakulära vulkaner och Kilauea är den som är mest aktiv av de fem vulkaner som har format ögruppen. Det är en väldigt populär turistattraktion som över 2,6 miljoner besöker varje år så tänk på att boka en dagstur hit under lågsäsong. 

2. Bernice Pauahi Bishop Museum

Stadsmuseumet är bland de största i USA och ligger i Kalihi-området på huvudön. Här finns den största samligen av polynesiska artefakter i världen och den naturhistoriska sektionen har över 24 miljoner utställningsobjekt. Den tredje största instektssamlingen i USA finns också här. 

1. Pearl Harbour

Attacken av Pearl Harbour den 7 december 1941 är känd i hela världen eftersom att det var då USA gick in i andra världskriget. Idag är det fortfarande en millitärbas som US Navy innehar och det kan därför vara lite otillgängligt. Tar du en utflyktsbåt åker man över till de flytande minnesmärket av USS Arizona, där det är möjligt att se skeppet som ligger strax under havsytan. 

Läs alla 100 tips här. 

Publicerad: 2019-06-14