Los Angeles, USA: 7 grymma restauranger i Los Angeles just nu
Tips

7 grymma restauranger i Los Angeles just nu

Hippa och inspirerande Los Angeles har blivit en av de hetaste destinationerna att ta sig till, inte endast för lyx i överdrift, hipstermarknader och chansen att spana in kändisar på gatan – dess restaurangscen är även den klockren. Här är sju tips på några riktigt grymma restauranger i den vibrerande staden.

Text: Sofia Sundström

Rossoblula

Rossoblulas öppna lokal i sann industriell anda, tillsammans med trendig dansk design när det kommer till möbleringen och väggar som är målade från golv till tak med färgglada målningar, träffar mitt i prick. Det är snyggt, unikt och kolhydratvänligt. Här serveras klassiska italienska rätter med en Kalifornisk vibe såklart. Ett måste är Nonnas Tagliatelle Bolognese och en eller två av deras välgjorda cocktails.

1124 San Julian St, Los Angeles

rossoblula.com 

Bavel

Restaurangens lokal och atmosfär är i sig själv värd att komma hit för att uppleva. Med sin generösa lokal med öppna utrymmen där grönskan hänger ner från taket påminner det om ett elegant marockanskt spa – med ett modernt stuk. Här serveras det mat från mellanöstern, allt från Israel till Jemen, med ett mellan stop i Tunisien. Tillsammans med deras gedigna vinlista är detta ett ställe där valmöjligheterna är många. Det kan dock ta månader att få en reservation så planering är att rekommendera.

500 Mateo St, Los Angeles

baveldtla.com

Cassia

Här serveras det mat från Vietnam, Singapore och Indonesien – ibland i samma skål. Rätterna är ofta sådana som man kan äta på de olika ländernas gator, men här med en klockren lyx till dem. Något man inte får missa här är deras lerugnslagade flatbreads som bör avnjutas tillsammans med rikligt med vietnamesisk paté och en dos inlagda chilis och färska örter.

1314 7th St, Santa Monica

cassiala.com

N/naka

Här får man bland annat uppleva den traditionella japanska mat konstformen kaiseki och N/nakas tolkning av konstformen. I samarbete med deras egna farm Farmscape Garden lagar de sin mat på närproducerade och ekologiska grönsaker för bästa kvalitén. Ett tips är att testa deras 13 måltids kaiseki meny som speglar årstiderna och dess presentationer på tallrikarna talar för sig själv och är alla unika. Även deras klassiska sashimin är ett säkert kort.

3455 Overland Ave, Los Angeles

n-naka.com

Nightshade

Nightshades lokal är snygg och modern, med grönska hängandes i draperier från taket och jadefärgade sammets soffor. Kocken är Mei Ling, vinnaren av Top Chef, som här erbjuder pan-asiatisk mat med en variation av olika små rätter som har inspirerats av hennes resor runt om i Asien.

923 E 3rd St, Los Angeles

nightshadela.com

Alta Adams

Alta Adams har en avslappnad atmosfär med varma färger med trä och tegeldetaljer. Borden hittar man i bås som ger känslan av en klassisk diner som här har gjorts om och blivit modern. Här kan du njuta av en sådan där perfekt mör bräserad oxsvans med en variation av goda tillbehör som mac & cheese eller cornbread med honungssmör. Vill man inte sikta på hela härligheten så kan man ta en öl eller en av deras fruktiga cocktails på den charmiga uteplatsen med ljusslingor över ens huvuden.

5359 W Adams Blvd, Los Angeles

altaadams.com

Broken Spanish

Här möts mexikanskt och amerikanskt på ett och samma ställe. Kocken Ray Garcia lagar smakfull och säsongsbaserad mat i downtown Los Angeles. Testa en av deras tequiladrinkar eller ta ett glas mexikanskt vin till din mat.

1050 S. Flower St, Los Angeles

brokenspanish.com

Du hittar vår stora reseguide till Los Angeles här

Publicerad: 2019-04-16