Los Angeles, USA: Just nu: Los Angeles
USA

Just nu: Los Angeles

Lattemammornas favoritgalleria, japanska kultjeans, handplockade vintageplagg, lyxbrunch på anrika Avalon hotel eller varför inte en klubb som poserar som hemmafest. Linda Clausson är vår bloggare i Los Angeles. Här delar hon med sig av sina bästa insidertips ...

Foto: Laure Joliet

Mat & Dryck

Bästa strandmaten
Superba Food + Bread
Venice-institutionen Superba Snackbar har ynglat av sig och öppnat ett kafé några kvarter bort från originalet på Rose Avenue. Medan Snackbar gör sig bäst för middag - deras carbonara med rökt pasta är omtalad i LA - så är nyöppnade Food + Bread perfekt för en snabblunch. Eller gör som jag: gå hit för att plocka upp en picknick på vägen till stranden.
1900 Lincoln Boulevard
superbafoodandbread.com


Shopping

Inte din vanliga lanthandel
Brentwood Country Mart
Förvänta dig ingen liten bondemarknad eller gullig lanthandel. Brentwood Country Mart må likna en lada från utsidan, men inuti hittar du chica kaféer och trendiga affärer som Intermix och James Perse. Klientelet består av LA-mammor med dyra barnvagnar och snygga yogakläder samt en och annan kändis. Missa inte ett besök på delikatessbutiken Farmshop och sukta efter mer ost och vin än du kan, eller får, frakta hem i resväskan.
225 26th Street
brentwoodcountrymart.com


Märkesnördens Mekka
American Rag
American Rag har blivit en självklar destination på LA:s shoppingkarta, för både män och kvinnor. Här trängs hippa märken som Rag & Bone och Iro med handplockade vintageplagg. Affären har dessutom vad de kallar en ”denim bar” där jeansnördar tillbringar timmar med att botanisera bland ett utbud av japanska kultmärken och specialutgåvor av Levi\''s.
150 South La Brea Avenue 
amrag.com


BOENDE

Retrokänsla i Beverly Hills
Avalon Hotel Beverly Hills
På 1950-talet inhyste Avalon, som då hette Beverly Carlton, gäster som Marilyn Monroe, Mae West och Lucille Ball. Efter glansdagarna gjordes hotellet om till bostäder för att ett halvt sekel senare återuppstå som ett trendigt boutiquehotell. Med sin fräscha retrokänsla är Avalon ett utmärkt ställe att uppleva Beverly Hills-livet på, utan att betala Beverly Hills-priser. Se till att hinna med en poolnära brunch på hotellets restaurang Oliviero. 
9400 West Olympic Boulevard 

Lediga rum & priser


BAR

Fest på en vind i Hollywood
Genesis
Genesis öppnade i somras som en tillfällig festkväll på en vind ovanför baren Sassafras. Stället blev så populärt så att det nu håller öppet permanent från torsdag till söndag. Genesis är en kombination av bar och klubb och musiken spänner över genrer och årtionden med allt från Fleetwood Mac via Madonna till Kanye West. Räkna med dans!
1231 North Vine Street 
wtfisgenesis.com

SE & GÖRA

Storslagen arkitektur
Getty Villa
När oljemagnaten och konstsamlaren J. Paul Getty fick slut på plats i sitt privata galleri lät han bygga en villa där allmänheten kunde avnjuta samlingen. Även om merparten av konsten i dag har flyttats till det mer kända Getty Center så är Getty Villa fortfarande värt ett besök för sina antikviteter, sin storslagna arkitektur och sina vackra trädgårdar. Inträdet är gratis men biljetter bokas i förväg på nätet, parkering kostar 15 dollar.
17985 Pacific Coast Highway, Pacific Palisades 
getty.edu

Publicerad: 2014-10-29