Los Angeles, USA: Lindas Los Angeles

Lindas Los Angeles

Lär känna vår bloggare Linda Clausson i LA. För tre år sedan packade hon och hennes man fyra resväskor med bara det mest nödvändiga och drog iväg. Tre år senare bor de i ett hus i trendiga Venice där hon försöjer sig som frilansjournalist.

Hur hamnade du i LA?
– Vi flyttade hit för tre år sedan efter många år i London var det dags för något nytt helt enkelt. Vi hade varit sugna på Los Angeles ett tag och när min man fick möjlighet att flytta hit med sitt jobb tog vi chansen. Det var perfekt timing, jag var mellan plugg och jobb, så vi packade fyra resväskor med det mest nödvändiga och drog iväg!

Vem är vi?
– Jag är gift och har varit på väg att skaffa hund ända sedan jag flyttade till USA för fem år sen men jag har fegat ur varje gång. Jag håller till godo med grannarnas husdjur och några tvättbjörnar som hälsar på ibland.

Hur bor ni?
– Vi bor i ett hus i Venice beach. Bara en sån sak, att bo i en storstad och ha ett eget hus, det kan man i LA! Området är verkligen fullt av kontraster. Runt ett hörn ligger trendiga gatan Abbot Kinney med tjusiga butiker och restauranger medan det runt ett annat hörn ligger en gata där hemlösa har slagit upp tält.

Vad är det bästa med LA?
– Vädret är förstås trevligt men för mig är ”surret” det absolut bästa. Det händer alltid nya grejer och det finns så mycket att utforska, från obskyra konstgallerier i Downtown till tappa andan-stränder i Malibu. Dessutom är det lätt att leva här, folk tar det relativt lugnt och prioriterar ett balanserat liv. Större chans att man ser folk ta lunchrast på surfbrädan än framför datorn alltså.

Vilket är ditt bästa tips till staden? 
– Nu kommer jag låta väldigt LA-ig, men jag älskar verkligen min yogastudio Love Yoga. Den finns i Venice och i Montauk och drivs av två supercoola tjejer som tränat Olsen-tvillingarna bland andra. Studion är liten men fräsch och under passen spelas Lykke Li och The Cure. Att jag typ bor granne med stället skadar inte heller. Efter yogan kan man knalla förbi La Isla Bonita på Rose Avenue, bästa taco-trucken i Venice.

Följ Linda och ta del av hennes trendigaste tips till stjärnornas stad på hennes blogg.

Hotell i Los Angeles

 

 
Publicerad: 2016-04-22