Los Angeles, USA: Los Angeles hetaste restauranger just nu
Handplockade tips

Los Angeles hetaste restauranger just nu

Från hippa kaffekedjor och hipstermarknader i Silverlake till fantastisk bibimbap och Korean BBQ i Koreatown. Från stjärnprydda gator i Hollywood till gigantiska lyxvillor och exklusiv shopping i Beverly Hills. Från flummiga popupgallerier i Downtown till LACMA, ett av världens bästa konstmuseer. Los Angeles är extra allt – och restaurangscenen likaså, här är våra senare favoriter i staden. 

Lediga rum & priser i Los Angeles

Belles Beach House 

Stilla havet inspirerat

Hawaii möter Japan på denna nyöppnade pärla i Venice Beach (som det redan nu är svårt att boka bord på). Restaurangägaren Nick Mathers säger sig vilja transportera gästerna till öarna i Stilla havet och erbjuder en japanskinspirerad meny med bland annat sushi och teriyakiburgare, gjort på kobebiff, samt starka Tikidrinkar från Hawaii. Inredningen är något alldeles extra och bör upplevas på plats. Skynda att boka bord.

Hitta hit

Ramen Nagi

Ramentrenden håller i sig

Ramen Nagi är ett välkänt namn får många, i alla fall ramenfrälsta personer,  och  restaurangen har länge haft ett rykte om sig att vara bland de bästa ramenrestaurangerna i världen. Nu har Ramen Nagi äntligen öppnat i Los Angeles och köerna har ringlat längs gatorna. Kocken Satoshi Ikuta öppnade sin första restaurang 2004, 27 år gammal, och efter tio års utbildning på olika ramenrestauranger i Tokyo. Säga vad man vill om längden på utbildningen, så är det en teknik som japanerna tar på blodigt allvar. I dag finns kedjan på 35 platser i världen.

Hitta hit

Tatel Beverly Hills 

Sportstjärnor goes LA

Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal och Pau Gasol förknippar vi inte direkt med lyxiga restauranger, men faktum är att fotbollsstjärnan, tennisstjärnan och basketstjärnan har gått ihop och öppnat en mycket populär restaurang i Beverly Hills. Här serveras, inte helt otippat, spansk medelhavsmat med en modern tvist samt välblandade drinkar. Kanske vad vi kallar ett klassisk förfestställe då restaurangen levererar livemusik varje dag. 

Hitta hit

Tacos Don Manolito 

Autentisk mexikanare

Det finns en hel del tacosställen i LA, men långt ifrån alla  är bra eller vad vi skulle kalla autentiska. Tacos Don Manolito är från början en kedja från Mexiko, men är så långt ifrån de sorgliga kedjorna som man kan komma. Här är maten smakrik, annorlunda och förstås utsökt. Vad sägs som hemmagjord chorizo, lime, koriander, ananas och guacamole i en majstortilla? Många av rätterna går att göra veganska. 

Hitta hit

Berbere 

Modernt & etiopiskt

Det finns få städer i världen som har ett så brett utbud av olika kök som Los Angeles. Etiopiska restauranger däremot har det inte kryllat av och därför är nyöppnade Berbere en efterlängtad överraskning. I Santa Monica går det numera att käka injera med otroligt smakrika och hemgjorda röror till eller varför inte en tacos med etiopisk tvist.  Restaurangen är dessutom väldigt familjär och drivs av ett par. 

Hitta hit

Läs ytterligare 128 handplockade tips till Los Angeles HÄR.

Publicerad: 2021-12-25