Los Angeles, USA: På trendspaning i Los Angeles
USA

På trendspaning i Los Angeles

I Los Angeles har exklusiviteten tagits till en helt ny nivå. Det räcker inte längre med att ha senaste outfiten eller känna rätt folk. Pussel och kurragömmalekar är nödvändiga för att komma in på rätt ställe. Hipsters såväl som societet och en och annan kändis hänger på dessa undangömda barer och klubbar. Ju hemligare och ju mer komplicerat det är att komma in, desto bättre.

Text: Angelica Samarikoff

Hotell i Los Angeles

Blind Barber

Denna New York-importerade cocktailbar har både prisbelönta bartenders och en undangömd entré, omöjlig att hitta om du inte vet vad du ska leta efter. Beställ en klassisk drink som Old Fashioned eller signaturdrinken Smoke & Dagger så är du helrätt i den här atmosfären. Här mixas skinnsoffor med röda plåtstolar, medaljongtapeter i guld, mysbelysning och rutigt köksgolv. Musiken som spelas är härligt nostalgisk, främst 80- och 90-talsdängor. Och så till det viktigaste: Det är bakdörren till frisörsalongen som är entrén. Salongen i sig är också populär, så passa på att klippa dig innan du går in.
10797 W Washington Boulevard, Culver City
blindbarber.com

Lock & Key

När du väl har hittat ingången, låt dig inte luras, spelet är inte över. Först liknar detta mer en sylta än en läcker cocktailbar, men det är för att du inte är inne än. Det som är spännande med Lock & Key är det svåra ”pusslet” som du måste lösa för att få komma in. Hur gör du? Hitta den röda dörren. Knacka. Invänta en man i hatt. Gå in till syltan (försök inte beställa en drink här, för det finns inga!) och lista sedan ut vilken av alla dörrknoppar på väggen som du ska vrida om för att faktiskt komma in. Väl inne i hemligheternas kammare invaderas krogen av hits från både i går och i dag. Lokalen är stilfullt renoverad och glamourös med tjusiga trä- och stendetaljer och sköna barstolar i läder.
239 S Vermont Avenue, Koreatown
lockandkey.la

Seventy7 Lounge

I en mörk gränd bakom en bank, finns en röd, diskret lysande cocktailskylt. Detta är den enda indikationen på att det finns en bar här någonstans. Baren går i neoklassisk stil och är svagt upplyst av antika kristallkronor. Specialiteten är absintdrinkar i sann Gatsby-anda. Gillar du inte absint, prova en ”plaid bikini” med smak av whiskey och fläder. Vill du spara några cent, instagramma under hashtagen #Seventy7Lounge och visa bartendern så betalar du bara 5 dollar drinken. Hur tar du dig in på denna dekadenta bar då? Leta upp den röda skylten, knacka eller kliv på, bakom dörren står en dörrvakt som kommer att fråga efter ett lösenord. Lösenordet ändras för jämnan, kolla enkelt upp det senaste på twitterkontot seventy7la.
3843 Main Street, Culver City
seventy7lounge.com

Good Times at Davey Wayne's

Jonnie och Mark Houston är välkända namn i klubbsfären i Los Angeles. De är männen bakom många trendiga barer och klubbar, däribland den här hipsterklubben som tar dig tillbaka till det frigjorda 70-talet. Musiken är från samma era och artister som Fleetwood Mac spelas flitigt. Inredningen är enkel och superretro, med mycket färger och trädetaljer, vintage-ölburkar och tjejer på rollerblades. Vad behöver du göra för få resa tillbaka i tiden till denna underbara epok? Hitta rätt garage, gå in, lokalisera kylskåpet – det är ingången.
1611 N El Centro Avenue, Hollywood
goodtimesatdaveywaynes.com

Publicerad: 2015-02-26