Los Angeles, USA: USA:s första cannabiskrog öppnar i West Hollywood
Foto: Lowell Farms: A Cannabis Cafe
Nyhet

USA:s första cannabiskrog öppnar i West Hollywood

Lowell Farms: A Cannabis Cafe – slår upp dörrarna i Los Angeles 1 oktober och kommer att bli USA:s första lagliga cannabiskafée. Matstället vill tvätta bort sunkstämpeln och kommer enligt dem själva att servera klassisk kalifornisk mat med lokala råvaror i en "från jord till bord"-anda.

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i LA

"Eat, drink and smoke cannabis" – så marknadsför sig den nya restaurangen. 

Lowell Farms öppnar i trendiga West Hollywood och kommer dessutom att ha en eftertraktad takterrass med utsikt mot bland annat populära Chateau Marmont Hotel. Tanken är att man här ska kombinera en restaurangupplevelse med cannabis. 

Kocken Andrea Drummer, som är utbildad på anrika Le Cordon Bleu i Paris, kommer att använda lokala råvaror i menyn till rätterna som är avsedda att komplettera de förhöjda sinnena som man kan få av cannabisanvändning. Grillad persika med burrata och krispig brysselkål med kycklingtoast är några av rätterna som du kan välja bland.

USA, som har liberala cannabislagar, har tidigare haft butiker där man kan köpa cannabis men det här blir första restaurangen som säljer produkten. Likt en sommelier kommer restaurangen att ha "flower hosts" som kommer gå runt till alla bord och berätta om de olika sorterna, smakerna och effekterna. 

För att marknadsföra restaurangen har man skickat ut inbjudningar till kändisar för att fira "slutet av det 100-åriga förbudet". Enligt Travel + Leisure kommer borden att bli uppbokade snabbt och det spås också bli en ny innekrog i LA.

Läs den stora reseguiden till LA HÄR.

Publicerad: 2019-09-24