Miami, USA: 5 sköna tips i Miami
Getty Images
Tips

5 sköna tips i Miami

Art deco-arkitektur. Trendiga restauranger. En storslagen strand och lyxiga hotell. Miami, med sitt tropiska klimat och en medeltemperatur på 28 grader, lockar till sig turister året om. Vintern är dessutom den bästa tiden att åka hit då det är den torraste årstiden. Här är fem sköna tips om du ska till Miami i vinter. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Miami

Hotell 

Cadet Hotel

Lediga rum & priser

Under andra världskriget brukade flygvapenkadetter bo här. Idag är det ett vackert boutiqehotell med 34 individuellt inredda rum. Även om Miami är sammankopplat med fest checkar många in här för lugnet och avskildheten. Här finns en mysig trädgård och en fin liten pool om man vill komma bort från South beachs höga tempo. Ett dubbelrum kostar från cirka 2600 kronor. 

www.cadethotel.com/

1701 James Avenue

Mat & dryck

Esotico Miami

Nyligen slog en särskilt färgglad tika-cocktailbar upp sina dörrar i Miami – Esotico Miami. Här kan gästerna njuta av exotiska cocktails, som serveras i speciella tiki-glas, med namn som The Zombie och Sexy Colada. Baren erbjuder samtidigt ett urval rätter för att tillfredsställa din hunger. Förutom de populära pokéskålarna finns rätter som japansk ramen-soppa, indiskinspirerad curry, bläckfiskvarmkorv och dumplings med tryffelsås på menyn.

esoticomiami.com/

1600 Northeast 1st Avenue Suite 102

Mr Chow

Mr Chow är en lyxig restaurangkedja som startades i London och som numera finns i Los Angeles, New York och Miami. Som så många andra bra restauranger i Miami ligger också Mr Chow i ett hotell på Collins Avenue - i Hotel W. Här serveras kinesisk fusionmat och på menyn finns bland annat dumplings, kycklingspett och sauterad bläckfisk. Lämna flipflopsen och strandklänningen hemma, här är det uppklätt som gäller. 

2201 Collins Avenue

mrchow.com

Puerto Sagua

Motsatsen till dresscode. Den ökända kubanska restaurangen Puerto Sagua är lite av en institution i Miami och har legat på samma adress i över 25 år. Här kan du både dricka kubanskt kaffe och ta en drink eller äta klassisk kubansk mat (med en amerikansk tvist), till exempel friterad kokbanan, kubansk hamburgare och soppa på gjord på svarta bönor. 

puertosagua.restaurantwebexpert.com/

700 Collins Avenue, Miami Beach

Se & göra 

Key West 

Har du rest hela vägen till Miami tycker vi det är synd om du missar pärlan Key West. Att ta en roadtrip ner genom Florida Keys är en upplevelse som inte liknar någonting annat. Öarna ligger som ett smalt pärlhalsband ner mot den sydligaste spetsen Key West och sammansluts med broar och upphöjda vägar. Själva bilfärden med Atlanten på ena sidan och Karibiska havet på andra sidan är en upplevelse i sig. Väl framme i Key West väntar ett karibisk-amerikanskt paradis i femtiotals-skepnad med färgglada hus, fantastiska stränder, dykmöjligheter med kontinentens enda levande korallrev, fisk och skaldjur i världklass och lyxiga men små strandhotell. Missa inte Ernest Hemingway Home & Museum om du är litteraturintresserad.

Läs den stora reseguiden till Miami HÄR.

Publicerad: 2019-11-11