Miami, USA: Restauranger i Miamis South Beach
USA

Restauranger i Miamis South Beach

South Beach, Miami fortsätter att vara USA:s magnet för välbärgade turister, partysugna hipsters och soltörstande kändisar. Vi guidar till de bästa restaurangerna i South Beach Miami. I South Beach finns det mesta en verklighetsflyende kan tänkas längta efter: palmer, k-märkta art deco-hus, pastellfärger, vit minimalism, adrenalintriggande orkanrisk, latinos och amerikaner, fine dining i varje gathörn, skinande sportbilar, beachklubbar och gamla kokainpengar som blivit flådiga hotell och lyxcondos.

Hotell i Miami Beach

För det är kontrasterna på South Beach som skapar den unika pulsen. Det enda man egentligen kan klaga på är shoppingen, som bäst sammanfattas: blingbling, kläder som ser ut som tatueringar och skyltdockor med silikonbröst. Men då sparar du å andra sidan lite välbehövliga dollarstil i hotellrummet och restaurangbesöken i stället …

 

När det gäller hotell- och restauranglivet på South Beach kan man se två tydliga trender under andra hälften av nollnolltalet.
1. Det byggs som aldrig förr mellan 17th och 23rd Street, området som kallas Collins Park.
2. Det byggs inga renodlade hotell längre. Bara så kallade condo-hotels. Det vill säga, lägenheterna och rummen (eller en viss del av dem) säljs till privatpersoner som kan komma och gå som de vill. När de inte bor där hyrs rummen ut till turister på traditionellt hotellvis. Alla condo-hotels har faciliteter som pool, gym, spa, restaurang med mera.

Miami

Sju ställen på South Beach att hålla koll på under 2009 

HOTELL/CONDOS
Gansevoort South
Beläget mitt på beachen och tveklöst stället att bo eller hänga på just nu. Det har pratats om Gansevoort South sedan 2005, och i februari 2008 öppnade till slut systerhotellet till berömda Gansevoort Hotel i Meatpacking District i New York. Det är sparsmakad lyx och clean design med signaturfärgen lila som bas. Flertalet pooler (bland annat en takbar och lounge), kändiskrögaren Pilippe Chows asiatiska restaurang och en spa- och gymdel signerad David Barton.
Adress: 2377 Collins Avenue (mellan 23 och 24 gatan),
Miami Beach
Tel. +1-305-604 10 00
Pris: dubbelrum från cirka 1 800 kronor
www.gansevoortsouth.com

Mondrian South Beach
Morgans Hotel Groups (som ligger bakom trendsättande Delano i Miami, Royalton i New York, Mondrian i Los Angeles, Sanderson i London med flera) senaste projekt. Holländske stjärndesignern Marcel Wanders gör spektakulär inredning med Lilla sjöjungfrun-tema på sitt första hotell. För den köpsugne börjar lägenheterna på 500 0000 dollar styck.
Adress: 1100 West Avenue,
Miami Beach
Tel. +1-305-672 26 62
Lediga rum & priser

W South Beach
W Hotels startade i New York 1998. Blandningen av modern design, urban attityd och traditionell lyx har gjort W till den snabbast expanderande hotellkedjan i världen just nu. Ett tjugotal hotell har öppnat sedan 1998 och ett tjugotal till är i planerings- eller byggstadiet. W South Beach öppnar 2009 och är beläget längs stranden på 22nd Street. Nitton våningar och över fem hundra rum. Pris för uthyrning är ännu inte satt. Pris för köp ligger på 4,8 miljoner kronor för ett rum på femtiofem kvadratmeter.
Adress: Collins Avenue och 22nd Street, Miami Beach
Tel. +1-786-276 69 59
Lediga rum & priser

Soho Beach House
Soho House är en av världens mest eftertraktade medlemsklubbar. Den finns på några ställen i England, i New York och snart i Miami. För att bli medlem krävs framför allt två saker: var rik och var hipp (det var på Soho House i New York som Samantha i Sex and the city nekades inträde). Soho Beach House kommer att öppna ett condohotell kring 40th Street (kallat ”Mid Beach”) sommaren 2009 och det är svenska reklammännen Erik Torstensson och Jens Grede som skapar profilen för hotellet.
www.sohohouse.com/whatscoming.php
lobsterclaw-high.jpg

RESTAURANGER
Maison d’Azur
För oss européer är inte franska bistroer och brasserier så våldsamt exotiska. Men i soliga Florida är Cote d’Azur säljande ord och således beteckningen på årets restaurangtrend. Bland ett par nykomlingar sticker Maison d’Azur på hotellet Angler’s resort ut som den bästa. Ät frukost, brunch, lunch eller middag, sitt ute, inne eller i baren. Varmrätterna startar på 150 kronor.
Adress: Angler’s Boutique Resort, 660 Washington Avenue, Miami Beach
Tel. +1-786-594 58 11
maisondazur.net/site

Kobe Club
Kobe Club har mött blandad kritik, där skeptikerna tycker det är för dyrt och att den svarta burleska inredningen – med skrytdetaljen två tusen samurajsvärd i taket – är för tacky. Och visst, 750 kronor per man för att äta kobekött är naturligtvis bisarra pengar, men har man aldrig gjort det är Kobe Club värt ett besök. Kul detalj: Anna Kournikova var nyligen där med sin familj och åt … sallad.
Adress: 404 Washington Avenue, Miami Beach
Tel. +1-305-673 53 70
www.chinagrillmgt.com

Joley South Beach
Hotellet heter Astor och tidigare huserade restaurangen Johnny V i denna lokal. Men sedan årsskiftet hittar man här krögaren John Suleys Joley i stället. Två hundra gäster inomhus och åttio i trädgården. Svart, vitt och silver i en noiraspirerande inredning och en meny som blandar amerikanskt och europeiskt. Omtalat och värt ett besök för den som är sugen på nya krogar på South Beach. Men det finns klassiker som är vassare.
Adress: Astor, 956 Washington Avenue, Miami Beach
Tel. +1-305-672 99 98
www.hotelastor.com
joley1.jpg

Tre klassiker på South BeachLunch på The Raleigh
Coolaste hotellet och ensam i sitt slag på South Beach. Här råder sofistikerad fyrtiotalsretro framför vit minimalism. Tyvärr får du inte bada i den världsberömda poolen utan att vara gäst, men inget hindrar dig från att ta en ceasarsallad och en Corona i restaurangen bredvid den.

Middag på Prime 112
Steakhouse som öppnade 2004 och som sedan dess alltid kniper topplaceringar när Miamis bästa restauranger ska listas i olika sammanhang. Hög celebspotting, maxpuls i den stimmiga lokalen och gigantiska portioner. Boka bord ett par dagar förväg.

Lördag på Nikki Beach
Beachklubbkedjan Nikki Beach startade inte i Saint-Tropez som många tror, utan på South Beach. På helgerna samlas fortfarande exhibitionister, housefantaster och excentriska jetsettare för att luncha, slappa i sängarna, dansa eller bara glida runt. Här sprutas det – tack och lov – dock inte champagne. Ett kul skådespel som bör upplevas på plats.
corner_desk.jpg

Publicerad: 2009-01-26