New York, USA: De Niros hotell i Greenwich Village
USA

De Niros hotell i Greenwich Village

Sedan Robert De Niro slog upp dörrarna för sitt hotell i TriBeCa-kvarteren i New York i slutet av mars har lovorden haglat från amerikanska medier.  De beskriver Greenwich Hotel som ”ett mer sofistikerat hem” och ”favoritstället down town”.

Ledorden för Greenwich Hotel är autenticitet och sofistikation. Det åtta våningar höga hotellet har 88 rum och sviter, det ena inte det andra likt. Blandade kulturella influenser som tibetanska tyger till engelska skinnstolar hör till designen och samtliga rum har sängar från det svenska märket Duxiana. Tekniska faciliteter är en viktig del av servicen med plattskärmar, Ipod-uttag och trådlöst internet och skulle man vilja låna en splitterny laptop går det bra.

Förutom allehanda behandlingar erbjuder hotellets egna spa också massagage och japanskt bad. Poolhuset har en bambudominerad interiör importerad från Japan och atmosfären här gör det lätt att glömma stadskärnan som pulserar alldeles utanför. För att komplimentera inredningen och känslan i pool-huset kan man beställa ett glas sake.  Priserna varierar från 400 till 4000 dollar. En av de större och dyrare sviterna har två badrum, en stor braskamin och möjligheten att få vilken morgontidning man vill levererad på morgonen.

377 Greenwich Street, New York
212.941.8900
Lediga rum & priser

Publicerad: 2009-07-04