New York, USA: Ebba von Sydows bästa shopping i New York
USA

Ebba von Sydows bästa shopping i New York

Hotell i New York

Ebba har bloggat om mode sedan 2005 och är en flitigt anlitad shoppingexpert. För RES har hon delat med sig av sina tips och berättat varför New York är staden där hon handlar bäst och mest.

Vilken är din absolut bästa stad när det gäller shopping?
– Måste säga New York, det är där jag shoppar mest och bäst. Det har redan blivit tre gånger i New York i år, när jag tänker efter. Farligt trevligt!

Vad är det som är så bra med New York?
– Jag gillar mixen av att rota bland fynden på Century 21 till att strosa länge på Barneys och fina Henri Bendel där accessoaravdelningen liknar en godisaffär. Annars finns i princip allt du behöver i Soho. Missa inte att gå till Kirna Zabete, Anna Suis snygga butik, Calvin Klein Underwear och Intermix. Unna dig också en lördaglunch på Mercer Kitchen och shoppa söta brevpapper och fina affischer på Kates Paperie. En second hand-runda i Tribeca klämmer jag också gärna in, liksom Commes Des Garcons-butiken i Chelsea.

New York är alltså bäst men du har nyligen besökt Kalifornien, vart shoppar man bäst här?
– San Francisco var överraskande bra, en favorit är second hand-butiken My Roommates Closet på Filmore. Los Angeles är en fantastiskt cool och inspirerande shoppingstad, inte minst vad det gäller skönhetsprodukter, träningskläder, roliga marknader och mycket färg, överallt! Reser alltid dit med gott om plats i väskorna ... Favoriten för shoppinglunch är Urth Cafe eller klassikern Ivy.

Några tips på bra outlets i USA?
– Mina favoriter är Desert Hills i Palm Springs utanför Los Angeles. Förmodligen bästa jag varit på, i hela världen. Som alltid gäller det att ha tur, men här finns allt från Yves Saint Laurent till Nike, Michael Kors, Ralph Lauren och Bottega till vrakpriser.

Finns det någon stad där shoppingen gjort dig besviken?
– Spanien har jag haft otur i, nu senast i Alicante och innan dess i Purto Banus och Barcelona. Konstiga trender, små storlekar och inget för mig. Men jag hade förmodligen bara dålig guidning ...

Ebba bloggar om mode och shopping på Veckorevyn
veckorevyn.com

Publicerad: 2009-06-05