New York, USA: Guldkornen du inte får missa i New York
USA

Guldkornen du inte får missa i New York

Hotell i New York

Anna Schori är fotografen som tillbringar sina dagar i The Big Apple. Vill du veta vilka platser hon gillar bäst i NY? Se hit!

Boende

Gansevoort Meatpacking Hotel
Har du valt våren i New York i stället för i Miami? Du kan fortfarande njuta av utomhusbad på Gansevoort Meatpacking Hotel – på femtonde våningen ligger en rykande, varm pool under bar himmel med utsikt över stadens silhuett. Gansevoort är annars ett typiskt New York-butikhotell med plattskärmar och egyptiska lakan på rummen och rosa neondetaljer i lobbyn. Dubbelrum från ca 2 300 kr/natt.
18 Ninth Avenue (vid 13th Street)
Lediga rum & priser

Mat och dryck

Tablespoon
Tablespoon är ett mysigt lunchställe där allt är biologiskt och odlat i närområdet. Det är dock deras bakverk som lockar mest och de flesta kommer i miniformat, vilket inbjuder till att beställa fler än ett. Du kan också köpa med dig deras kakmixer hem, paketerade i fina plåtburkar med etiketter.
17 West 20th Street
spoonnyc.com

Alma
Bästa sättet att se staden är ibland att lämna den. På Almas uppvärmda takterrass kan man insupa perfekt utsikt över Brooklyn Bridge och Manhattans silhuett och beställa några av Brooklyns bästa tacos och Margaritas. Ingen bordsbeställning utan det är bara att vänta i baren på lämpligt bord, med en 'salsa sampler' och något från tequilamenyn.
187 Columbia Street, Brooklyn
almarestaurant.com
 

Shopping

MoMa
Man behöver inte besöka MoMa för att få en av museibutikens eftertraktade souvenirer med sig hem. Centralt i Soho finns en butik på två plan, stilrent fylld med överkomliga konstnärssamarbeten, unika designobjekt och smarta vardagssaker. Vill man dessutom ha en unik New York-souvenir, så finns här bland annat den klassiska papperskaffekoppen i porslin och graffitiinspirerade halsband med NYC tryckt på silverglänsande akryl.
81 Spring Street
momastore.org

Se och göra

Whitney Museum of American Art
Konstveteranen Whitney Museum of American Art flyttar ner från stiliga Uptown till coola Meatpacking District, in i helt nybyggda lokaler, designade av Renzo Piano, precis intill the High Line. Öppningsutställningen blir en storslagen show med höjdarna från den permanenta samlingen med amerikansk, modern och samtida konst. Missa inte kaféet på översta våningen!
99 Gansevoort Street
whitney.org
 

Metropolitan Opera
Att gå och se en föreställning på en av världens främsta operascener hör till en av de främsta New York-upplevelserna. Metropolitan Opera vid Lincoln Center erbjuder djupröda sammetsstolar, kristallkronor i taket och guldkanter på det mesta. Om du vill hoppa in lite spontant finns så kallade 'rush tickets' för 25 dollar i stället för ordinarie pris, som ligger upp emot 300 dollar.
Lincoln Center
metopera.org

Publicerad: 2015-04-27