New York, USA: Tips: 6 bra Instagramkonton från NY

Tips: 6 bra Instagramkonton från NY

Vi tipsar om 6 bra Instagramkonton att följa om du drömmer om New York.

Text: Linda Larsson

Hotell i New York

@new_fork_city

Hitta inspirationen till vad du ska äta när du kommer till New York. Men är du hungrig så undvik det här kontot. NewForkCity startades som ett high school-projekt av Natalie Landsberg, Gillian Presto och Emily Morse. De går på college nu. De har fortsatt att äta. Och Instagramma om vad de äter. 
 

@humzadeas 

Följ det här kontot för svindlande vyer över städer och platser runt om i USA - men framförallt över New york där den före detta skatearen Humza Deas är född, uppväxt och bofast.

 

@foodbabyny

När New York-bon och fotografen Mike Chau blev pappa föddes också ett Internetfenomen. Han, som annars för det mesta oftast fotade mat, beslöt sig nämligen för att sonen också skulle vara med framför kameran.

 

@ettannatnewyork

Den svenska bloggen som blev en hypead guidebok och såklart: finns även Ett annat New York också på Instagram. 

 

@enannandelavnewyork

Anders Öhrman, som jobbar som chefredaktör på tidningen QX, älskar West Village. Gör du också det är det här kontot att följa. Dröm dig bort till New Yorks mysigaste kvarter.

 

@humansofnewyork

Kontot alla talar om. Humans of New York startade som ett fotoprojekt 2010 av Brandon Stanton. Tanken var att fota 10 000 new york-bor och någonstans under vägen började han sen göra korta intervjuer med de han fotade och välja ut citat som på något vis berättar något om bilden - eller personen - i fråga. Just nu är dock inte fokus New York, Brandon samarbetar för tillfället med ett center för cancersjuka i New York för att ge en röst och en bild åt de som drabbas av sjukdomen.

 

Publicerad: 2016-05-25