San Francisco, USA: 3 nyöppnade restauranger i San Francisco
Aziza
Restaurangtips

3 nyöppnade restauranger i San Francisco

San Francisco är en restaurangstad av rang och här samsas kök från hela världen. Här är tre nytillskott i den vackra kaliforniska staden.

Aziza

Den här restaurangen har varot borta från San Franscicos restaurangscen i några år, men är nu back in business och det med besked, med uppdaterad meny och nyrenoverad lokal. Här serveras kalifornisk mat med en marockonsk touch och bakom pannorna står Michelinprisade kocken Mourad Lahlou. 

5800 Geary Boulevard

azizasf.com

Mamahuhu

Brandon Jew är en väletablerad kock i San Fransisco som har flera restauranger i staden. Han har arbetat världen över i många år och bland annat funnit stor inspiration i Kina, vilket han tagit med sig hemstaden där han nu landat. Mamhuhu serverar kinesisk-amerikanska rätter och är hans ”enklaste” inrättning. Här beställer man själv vid disken och lokalen är inredd som en modern diner. Eller så tar man med sig maten som take away till en pickninck i parken. 

517 Clement Street

eatmamahuhu.com

Lavash

Lavash har över ett decennium på nacken, men öppnade igen 2020 efter att ha varit stängda i två år på grund av en brand 2018. Detta är en av blott en handfull persiska restauranger i San Francisco, vilket gör att kön av gamla stammisar på gatan ringlat lång sedan nyöppningen. 

511 Irving Street

lavashsf.com

 

Hela reseguiden till San Fransisco hittar du HÄR. 

 

 

Publicerad: 2020-02-27