San Francisco, USA: 3 x shopping i San Fran
Getty Images
Tips

3 x shopping i San Fran

Att lära känna San Francisco är att upptäcka dess olika stadsdelar. Alla har sin egen personlighet och sin egen prägel av en viss tid. Varför inte upptäcka dem genom att gå ut på en shoppingtur. Här är tre av RES favoriter. 

Lediga rum & priser i San Francisco

Text: Elin Fellman & Emelie Rosenqvist

17th Street/Market Street (Castro)

I området kring 17th Street/Market Street i hippa Castro finns alltifrån konst, designkläder och möbler till smycken och dyrt cannabisgodis. Är du ute efter amerikanskt mode bör du besöka Levi's där det går att hitta kläder för en billigare peng än hemma. På Market Street kan du drömma dig bort i den moderna inredningsbutiken Kenneth Wingard. Butiken har också mode och accessoarer om du vill köpa något som går att ta med sig i resväskan. 

Missa inte heller The Human Right Campaign store som ligger i Harvey Milks gamla hus. Milk var den första öppet homosexuella mannen att bli vald till ett politiskt ämbete i Kalifornien och här säljs bland annat kläder och smycken.

Hayes Street
Butikerna på Hayes street är små och spännande. Från noga utvald vintage, till modern design och couture. Skor, kläder, accessoarer, delikatesser och japanska barnkläder. Tre, fyra kvarters inspirerande strosande som garanterad lockar till ett fynd eller två.

Rent the Runway flaggskepsbutik

Rent the runway har gjort succé inom segmentet kläduthyrning på nätet. Nu har hyrmodejätten öppnat sin första flaggskeps-butik i centrala San Francisco. Konceptet att hyra modekläder finns ännu inte etablerat i Sverige. Men på andra sidan Atlanten är fenomenet populärt. Rent the runways nya lokaler är över 700 kvadratmeter stort och har designkläder, designskor och designväskor fördelat över tre våningar. På den andra våningen finns det mesta av butikens kläder och accessoarer placerade, vilket ungefär innefattar 3000 olika plagg som går att hyra. 

 

Publicerad: 2019-08-26