USA: Stort söktryck på resor när USA öppnar upp – hit vill svenskarna åka
Nyhet

Stort söktryck på resor när USA öppnar upp – hit vill svenskarna åka

Nu i början av november har USA öppnat upp sina gränser för de som är fullt vaccinerade. Det är första gången på närmare två år av hårda restriktioner som möjliggör att turismen kan ta fart igen. Hotell- och resesöksajten momondo.se har tagit fram statistik på hur många svenskar som söker efter resor till USA inför att gränserna öppnas, och vilka de nya amerikanska favoritstäderna verkar vara bland svenskarna.

Den 15 oktober kommunicerade Vita Huset att USA häver inreseförbudet för fullvaccinerade resenärer den 8 november. I Sverige var det starten för många att börja titta på resor till USA och under perioden 15 oktober till 20 oktober ökade antalet sökningar på momondo.se med närmare fyra gånger (omkring 389 procent) jämfört med månaden innan.

Ser man till vilka destinationer som svenskarna sökte mest på kan man dels skönja en längtan till sol och värme på Floridas kust, då fyra av tio av svenskarnas favoritdestinationer ligger i Florida. New York och Miami är fortfarande svenskarnas solklara favoriter i USA, tätt följt utav Los Angeles.

Topplista – Svenskarnas favoritdestinationer i USA

Statistiken bygger på sökningar på avfärd från Sverige mellan 8 november 2021 - 02 januari 2022.

1. New York, New York

2. Miami, Florida

3. Los Angeles, Kalifornien

4. Orlando, Florida

5. San Francisco, Kalifornien

6. Boston, Massachusetts

7. Washington, DC

8. Fort Lauderdale, Florida

9. Chicago, Illinois

10. Tampa, Florida

Publicerad: 2021-11-11