Viktor Westerlind blir Operakällarens nya kökschef

Viktor Westerlind blir Operakällarens nya kökschef

Kocken Viktor Westerlind tar över positionen som kökschef på den anrika restaurangen Operakällaren i Stockholm. Efter många års arbete på stjärnkrogar så som F12, Frantzén och Aira tar Viktor nu över köket på en av landets mest prestigefyllda restauranger.

- Vi ser fram emot att gå in i Operakällarens nästa fas tillsammans med en sådan erfaren och hyllad kock som Viktor Westerlind, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.

Den 37-åriga kocken har en lång meritlista och har tidigare belönats med bland annat tre stjärnor i Guide Michelin tillsammans med restaurangen Frantzén. Utöver sina många år som kökschef har Viktor tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock.

- Ända sedan Nobis Hospitality Group tog över Operakällaren -87 har vi månat om att bevara restaurangens hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som vi ständigt vill utvecklas och förbättras, tillsammans med Viktor kommer vi ha möjlighet att göra just detta, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.

Viktor kommer att inleda sin roll på Operakällaren den 1 augusti inför restaurangens öppning i slutet av samma månad.

Publicerad: 2021-05-05