London, Storbritannien: Bäst i världen: Tommy Körberg
Intervju

Bäst i världen: Tommy Körberg

När Tommy Körberg inte är i studion besöker han London så ofta han kan, en stad som även har varit hans hem under många års tid.  Här är Tommys lista på Londons bästa…

Text: Kajsa Beausang

HOTELL:

Om jag får välja själv så bor jag alltid på The Soho Hotel, oavsett om jag reser ensam eller med familjen. Servicen och personalen är enastående, vilket är något som jag uppskattar mycket. Alla rummen är individuellt inredda, men nej, jag har ingen särskild favorit, även om jag generellt föredrar rummen som ligger högre upp med stora fönster. En annan ypperlig sak med det här hotellet är att det är tyst, även om det ligger centralt. Baren får man inte heller missa, med sin långa bardisk och fräcka 20-talskänsla.

4 Richmond Mews

Lediga rum & priser

RESTAURANG I:

Jag och min fru upptäckte restaurangen Duck and Waffle under vår senaste Londonresa och blev positivt förbluffade över smakkombinationen som bjuds här. Namnet avslöjar exakt vad det handlar om: man får ett anklår på en våffla med senap och sirap, vilket måhända låter knäppt, men det är fantastiskt.  De har även sju sorters ostron på menyn. Jag bör även nämna att restaurangen ligger på 40:e våningen med utsikt över hela London.

Heron Tower, 110 Bishopgate

duckandwaffle.com

RESTAURANG II:

När jag vill äta japanskt är det Hakkasan i Soho som jag beger mig till. Det finns flera Hakkasan-restauranger i London, men den här är min favorit. Den ligger i en källare och att kliva ner i restaurangen är som att komma ner i en hemlig värld som man bara hittar om man vet att den finns här. Snygg inredning, bra service och goda cocktails. Boka bord i god tid!

8 Hanway Place

hakkasan.com

SHOPPINGGATA:

Min favoritgata för shopping är South Molton Street, en gullig gågata full med små butiker i närheten av Bond Street. Dyrt som attan, med det är roligt att titta.

South Molton Street

FAVORITBUTIK I:

Jag besöker nästan alltid Gieves and Hawkes på klassiska herrmodegatan Savile Row. Här säljer de snygga skjortor och kostymer. En gång sa personalen till mig att jag liknade skådespelaren Harvey Keitel när jag provade en kostym. Jag blev så smickrad att jag köpte fem stycken.

1 Savile Row

gievesandhawkes.com

FAVORITBUTIK II:

För snygga skor är det Crockett and Jones som gäller. Jag har säkert 15–20 par härifrån och förr om åren var det ett måste att handla här varje Londonresa. Nu finns de även att få tag på i Sverige, så nu blir det inget köp varje gång, men likväl ett besök. ”Min” butik – det finns flera i London – ligger i den vackra gallerian Burlington Arcade.

20-21 Burlington Arcade

crockettandjones.com

KAFÉ:

Bar Italia är namnet på ett italienskt kafé i Soho där jag gärna äter en sen frukost. Här har de perfekt italienskt kaffe och goda varma smörgåsar som är spröda och fina. Kaféet är en familjeägd historia som passerat genom tre generationer.

22 Firth Street

baritaliasoho.co.uk

JAZZKLUBB:

Ronnie Scott’s i Soho är en klassiker, en riktigt skön jazzbar. Alla de stora har spelat här genom åren. Jag fick faktiskt en stående invitation att uppträda här när jag bodde i London – jag kände den dåvarande ägaren Pete King – men jag vågade aldrig. Vissa kvällar går det bra att bara komma förbi, andra kvällar är slutsålda sedan länge, kolla hemsidan för att se vem som spelar.

47 Firth Street

ronniescotts.co.uk

BAR:

Cork & Bottle Wine Bar är en läcker bar där man ska dricka champagne! Det känns nästan som att ta sig ner i ett hål i marken när man går ner för den smala spiraltrappan för att sedan anlända den trånga baren, men det är det värt. Här finns ett bra urval av viner och bubbel.

44–46 Cranbourn Street

thecorkandbottle.co.uk

 

 

 

Publicerad: 2018-01-04