Ett hav av upplevelser
Sofias resedagbok: Följ Sofia’s första resa till Panama. Avsnitt 2: Komma fram och andas in nytt liv!

Ett hav av upplevelser

2:adagen: Komma fram och andas in nytt liv.


En dag till sjöss. Vi är på väg till Mexiko med NCL! Hytten är superhäftig, modern och mysig. Och sängen är en dröm med utsikt. Hytten må vara mysig, men vi vill utforska skeppet.
Vi vet dock inte riktigt var vi ska börja. Min favoritplats kommer nog att bli Observation Lounge i fören med 180 graders panoramautsikt.

Frågan är om vi kommer hinna testa alla spännande lounger, barer, clubar och restauranger. Vi får se – vi har ändå 14 dagar på oss. Före det är dags att äta tar vi ett dopp i poolen.
Vi åker vattenrutschkana och njuter dessutom av en härlig smoothie. Som tur är, är det inte fast bordsplacering, utan fritt platsval. Här kallas det ”freestyle dining”.

Förutom de tre huvudrestaurangerna finns det dessutom flera restauranger med internationella specialiteter. De måste vi undersöka närmare! Idag bestämde vi oss för något litet på däck.

Vi tappade båda hakan när vi såg gokartbanan på däck 19 – för övrigt eldriven (motorljuden får man i hörlurar). Det hade jag aldrig trott att det fanns.

Något som passar oss som hand i handske är Spice H2O Beach Club i aktern. Där var det lugnt och skönt och vi satt och njöt och tittade ut över havet under de små vattenfallen. Fantastiskt!
 

 

6:edagen: Nu är det dags att röra på sig!

Jag hinner knappt skriva om allt vi är med om. Vi har gjort två jätteroliga stopp i Mexiko, ett där vi red på Pacific Beach och ett lite längre in i landet.


På schemat idag står en heldagsutflykt till Huatulco (också i Mexiko) där vi ska testa river rafting. Utflykterna börjar oftast tidigt, idag redan kl. 8. Men det är okej. Vi vill ju utnyttja hela dagen och tillbringa så mycket tid på land som möjligt. Vi har bestämt oss för guidade turer. Främst för att vara säkra på att skeppet väntar på oss. Den säkerhetsaspekten är superviktig för oss. Till äventyrsutflykterna behöver man dessutom utrustning som alltid ingår i de bokade turerna. När man hänger 30 meter upp i luften över ett mangroveträsk i bara en lina är det skönt att veta att rederiet har kontrollerat den.

 

Nästa vecka: Sofia åker zipline i regnskogen och det finns mycket att välja mellan ombord!


Har du missat de tidigare avsnitten av Sofias resa?

JAG GJORDE DET
Sofias resedagbok – Avsnitt 1: En extrados vitamin sea

 

AWARD WINNING

Som ledande innovatör gör Norwegian Cruise Line (NCL) det möjligt för sina gäster att njuta på egna villkor. Förutom Freestyle Cruising som har funnits i 20 år fick det internationella rederiet 2019 återigen utmärkelsen ”Europe’s Leading Cruise Line” samt ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). Utslagsgivande för juryn var de många olika rutterna samt det omfattande Fun & Action-utbudet ombord på de 17 moderna lifestyle-skeppen (gokartbana med e-gocarts, freefall-rutschkana, bowlingbana, laserdome) samt kvällsunderhållning med originalproduktioner från Broadway.

 

KARIBIEN OCH STILLA HAVET

BUCKET LIST: KRYSSA GENOM PANAMAKANALEN

Har du också fått lust att upptäcka allt vad Karibien har att erbjuda och kryssa genom Panamakanalen? En resa som är jämförbar med den som presenteras här görs med Norwegian JOY från Los Angeles till Miami eller omvänt – jan. resp. feb. 2020: 16 dagar inkl. Panamakanalen. På resan kan du snorkla i en stilla bukt eller åka på valsafari och leta efter de vandrande gråvalarna vid Cabo San Lucas kust (Mexiko). Ta en avstickare från Stilla havs-kusten till Costa Ricas regnskog och upptäck fantastiska vattenfall, fjärilsträdgårdar och en molnskog. Kryssa genom Panamakanalens många slussar och upplev ett av världens mest betydelsefulla byggtekniska mästerverk. I Cartagena (Colombia) möts du sedan av en stad full av intressant historia.

 

Liknande Panamakanal-rutter med Norwegian Bliss: 21 dagar från New York till Seattle från den 19 april 2020/16 dagar från Los Angeles till Miami och omvänt från den 6 nov. 2020 resp. 29 nov. 2020

eller Norwegian Joy: 16 dagar från Los Angeles till Miami från den 9 okt. 2020 

eller Norwegian Gem: 20 resp. 21 dagar från New York till San Francisco eller omvänt från den 4 jan. 2020 resp. 24 jan. 2020

 

TIPS: Den som har kort om tid kan istället boka en 11 dagar lång tur i östra Karibien ombord på Norwegian Pearl med avstickare till Panamakanalen med NCL. Vid färden över
Gatúnsjön kan du beundra den imponerande konstruktionen.

Här finner ni den nya katalogen med alla kryssningar.

Information och bokningar på resebyrån, på ncl.eu/cruises eller vår hotline +46 8 403 087 02

 

Det är dags att fira 20 år med Freestyle Cruising! BARA FRÅN 10 TILL 30 SEPTEMBER:
20% RABATT PÅ ÖVER 400. AVRESOR UNDER 2020/2021. BESTÄLL NU