London, Storbritannien: Från London till Shanghai – med tåg
Jorden runt-resa

Från London till Shanghai – med tåg

Har du två månader över och goda ekonomiska marginaler samt ett sug efter nya upplevelser – se hit! Snart lanseras en ny typ av jorden runt-resa med tåg.

Jorden runt på 53 dagar – med tåg genom tre kontinenter. Det brittiska järnvägsbolaget Great Rail Journeys erbjuder en minst sagt annorlunda resa. För den nätta summan av 240 000 kronor får du följa med på ett nästan två månader långt äventyr som startar och slutar i London. Som priset antyder är det inte fråga om trånga kupéer utan en resa i lyxigast möjliga former.

Färden börjar med flyg från den brittiska huvudstaden till New York där tågresandet sedan tar vid. På allvar. Under 20 dagar reser passagerarna längs med amerikanska järnvägar från öst till väst, med stopp i bland annat Chicago och Grand Canyon. Från San Francisco går turen sedan vidare med flyg till Shanghai där resan fortsätter med tåg hela vägen tillbaka till London. På resan, som mestadels går på den mäktiga Transsibiriska järnvägen, blir det längre uppehåll i städer som Moskva, Wien och Venedig. Först 18 maj nästa i år avgår premiärresan, så än finns det tid att samla burkar till biljetten.

greatrail.com

Publicerad: 2015-02-09