Belgien: Miniguide: Gent
Tips

Miniguide: Gent

Medeltida Gent är en underskattad weekendstad mitt i belgiska Flandern. Här väntar en rad historiska sevärdheter, men också tallrikar full rock’n’roll och Europas bästa utbud av vegetarisk gourmetmat. Här är stadens bästa hotell, restauranger och barer. 

Lediga rum & priser i Gent

Hotell

Sandton Grand Hotel Reylof
Den palatsliknande byggnaden som rymmer Gents flottaste hotell uppfördes 1724. Det bidrar till historisk pondus bland hundratals rum, champagnebar, bibliotek, krogen Lof och spat Zens-Senses.
Hoogstraat 36
sandton.eu/sandton-grand-hotel-reylof


1898 The Post

Lediga rum & priser

Hotellentrén i den före detta postbyggnaden vid floden Leie är inte helt lätt att hitta. Det bidrar till känslan av att stiga in i en gömd, neogotisk värld. De 37 rummen är supersnygga och inredningen är lika dramatisk som utsikten över den medeltida stadskärnan.
Graslei 16
zannierhotels.com/1898thepost


Hotel Harmony

Lediga rum & priser

Nätt fyrstjärnig bekvämlighet precis vid Kraanlei. Vid sidan av 25 ombonade rum erbjuds frukost på vacker innergård, umgänge i färgstark loungebar och uppvärmd utomhuspool att njuta av året runt.
Kraanlei 37
hotel-harmony.be

Mat & Dryck

Volta
Rock’n’roll-mat. Så beskriver kockarna själva rätterna på den här industriromantiskt trendiga restaurangen, belägen i en före detta elkraftstation. Den helvegetariska avsmakningsmenyn är sagolik.
Nieuwewandeling 2B
voltagent.beOak
Liten men mycket elegant finkrog vars lunch på tre till sex rätter och middag på sex till sju rätter belönats med en michelinstjärna.
Hoogstraat 167/001
oakgent.be

Vrijmoed
Växtbaserad fine dining som har förstärkt Gents rykte som Europas vegetariska huvudstad. Här omvandlas det gröna till tvåstjärnig kokkonst som inte bör missas.
Vlaanderenstraat 22
vrijmoed.be


Café Den Turk
Gents äldsta så kallade ”bruna kafé”, det vill säga traditionella ölhak. Mysig lokal med gott om stammisar och med ytterst välvalda humledrycker på tapp och flaska.
Botermarkt 3Stadsbrouwerij Gruut
På Gents stadsbryggeri Gruut görs fem olika öl inspirerade av medeltida örtrecept. Bryggeriet kan besökas gratis dagligen, men guidade turer måste bokas i förväg.
Rembert Dodoensdreef 1
gruut.be


Het Moment
Gents bästa barista Valentine Wanders kafé ligger i en historisk, vacker lokal och serverar gudomligt gott svart guld och nybakade sötsaker.
Burgstraat 20
genietvanhetmoment.beSimon Says
Färgstark liten kaffebar med tillhörande bed & breakfast à la två dubbelrum på ovanvåningen. En trappa ner serveras frukost, enklare lunch och afternoon tea med kakor.
Sluizeken 8
simon-says.be

Läs RES reportage till Gent HÄR.

Publicerad: 2019-11-19